Слуховете за закупуването на Netflix от Apple датират поне от

...
Слуховете за закупуването на Netflix от Apple датират поне от
Коментари Харесай

Ще купи ли Apple Netflix в сделката на века?

Слуховете за закупуването на Netflix от Apple датират най-малко от октомври 2016 година, когато анализаторът Бен Томпсън от Stratechery изследва опцията, като заключи, че тя ще бъде стратегически ход и за двете компании (въпреки че по-късно преразгледа мнението си за година по-късно). Сега авторитетният финансов уебсайт Forbes още веднъж ги тиражира в материал под наслов Apple And Netflix: Is There Any Truth To The Rumors?
Подобно придобиване би било амбициозно, само че не отвън границите на вероятното: оценката на Netflix на фондовата борса е към 156 милиарда $ , което с рационална награда евентуално ще сложи общото придобиване сред 190 и 195 милиарда $. Apple има повече от задоволително пари , оценени на към 285 милиарда $, което ще ѝ разреши да купи Netflix, без да нарушава салдото си, като се има поради, че Apple просто продължава да генерира пари в брой.

Освен това, Apple към този момент има опит в света на основаването на наличие: Стив Джобс оказа помощ да се трансформира Pixar в сполучливо студио от няколко милиарда долара; компанията е създала свое лично бизнес наличие, оценено на почти два пъти повече от Netflix, и продължава с не изключително сполучливата Apple TV, която в този момент ще бъде включена в телевизионните апарати на Samsung. Всичко това демонстрира интереса на Apple към усилва на бизнеса си със наличие.

Но нещата не са толкоз елементарни . Другият съставен елемент на триумфа на Netflix е мощна корпоративна просвета, учредена на доверие и открита информация, която неговият създател Рийд Хейстингс дефинира като противоположното на модела на Apple, което може да бъде главната спънка пред договорката. Доверието на Хейстингс в неговия модел, дружно с гордостта и личността му, ще бъде друга спънка за вероятно придобиване, което би могло да докара до враждебно усвояване, с всичко, което води това, последвано от сложна фаза на наместване на пластовете след придобиването.

Тези фактори могат да подбуден Apple да сътвори своя лична Netflix опция , което Disney реши да направи, или да потърси функционални придобивания като Texture за бъдещата си услуга за вести, или просто да купи дребни играчи.

Дали слуховете ще се окажат правилни и Apple ще купи Netflix, без подозрение ще зависи повече от този тип фина конфигурация, в сравнение с от стратегически съображения, които сигурно се вписват идеално в дневния ред на Apple. Но единствено тъй като две елементи съответстват на доктрина не значи, че те ще го създадат на процедура. Само Тим Кук знае дали Apple ще се опита да придобие Netflix. Казано в резюме, нещата нормално не са толкоз елементарни, както ги изкарват някои анализатори.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР