Слуховете за продажбата на Moto-Pfohe са във въздуха от известно

...
Слуховете за продажбата на Moto-Pfohe са във въздуха от известно
Коментари Харесай

Кой е новият собственик на Moto-Pfohe?

Слуховете за продажбата на Moto-Pfohe са във въздуха от известно време и в този момент от представителството в София потвърдиха новината. Кой е новият притежател, къде отива компанията и ще се промени ли активността - отговорът на тези въпроси е в формалното изказване:

На 21 ноември 2017 година се подписа контракт за промяна на собствеността на фирмената група Мото-Пфое. Официалното съглашение се реализира сред досегашния едноличен притежател, Hugo Pfohe GmbH, в лицето на Филип Пфое и Sumitomo Corporation, в лицето на Томохиро Йонияма, Генерален управител на поделение Транспорт и конструкционни системи в европейския клон на корпорацията.

Мото-Пфое, формален представител на Ford, Volvo, Jaguar и Land Rover за България, е най-успешно разрастващата се автомобилна компания в страната и неизменим водач в сектора за последните 26 години у нас. С придобиването от страна на Sumitomo Corporation, фирмената група Мото-Пфое става част от една от най-мощните интегрирани търговско-инвестиционни корпорации в международен мащаб, с над 400-годишна история и офиси в 65 страни. Това е голяма крачка напред за Мото-Пфое, нова опция за напредък и интензивно разрастване капацитета на компанията, за реализиране на още по-голям от досегашния триумф. Отчитайки досегашния безукорен имидж, забележителна финансова непоклатимост и непрекъснат напредък в бизнеса, името, мениджмънтът, структурата и предметът на активност на Мото-Пфое остават същите след прекосяването под ръководството на новите притежатели.

„ Щастлив съм с фантастичния триумф на Мото-Пфое през миналия над четвърт век от основаването от моя татко, Карл-Хайнц Пфое. Време е компанията да развие в допълнение своя капацитет. Затова в лицето на Sumitomo Corporation открих допустимо най-хубавия вложител, който да подсигурява следващо сполучливо разгръщане на бизнеса на фирмената група Мото-Пфое ", показа Филип Пфое при подписването на контракта.

„ Изключителните достижения на Мото-Пфое и мощните позиции на групата на българския пазар направиха съществено усещане в Sumitomo Corporation. Корпорацията има голям опит в автомобилния бизнес и ние ще го споделим с Мото-Пфое, с цел да стъпим на исторически хубавичко основа на компанията и да подпомогнем още по-успешното развиване в бъдеще. Същевременно, има доста какво ние да научим от Мото-Пфое. Разчитаме фирмената група да поддържа с опита си, добави и способства доста за нашия авто франчайз в Европа. За нас ще е чест да работим с мениджмънта и екипа чиновници на Мото-Пфое, както и с клиентите и сътрудниците на компанията ", разяснява Томохиро Йонияма.

След утвърждение на подписания сред Hugo Pfohe GmbH и Sumitomo Corporation контракт от страна на Комисията за защитa на конкуренцията, окончателната продажба на фирмената група Мото-Пфое ще стане факт.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР