Слуховете за предстоящото поражение и оттегляне на британския премиер Тереза

...
Слуховете за предстоящото поражение и оттегляне на британския премиер Тереза
Коментари Харесай

Корбин готов до дни да замени Мей на Даунинг стрийт 10

Слуховете за идното проваляне и отдръпване на английския министър председател Тереза Мей се ускоряват, съобщи Fox News .

Очаква се във вторник Народното събрание да гласоподава съглашението на Брекзит, към този момент признато от страна на Европейския съюз. Очакванията то да не бъде утвърдено от английските депутати, което ще бъде следващо проваляне за премиера и евентуално ще коства и поста ѝ.

 Без спор Корбин-Мей на 9 декември?
Без спор Корбин-Мей на 9 декември?

Телевизиите не желаят да го излъчат преди вота за Брекзит

Лейбъристите към този момент оповестиха, че са подготвени да поемат ръководството на Кралството още през идната седмица. Това е съобщил представител на партията. Ако това се случи, резултатите от договарянията с Брюксел до този миг ще бъдат отхвърлени.

Лейбъристите по-рано остро нападнаха Мей, че телевизионният спор сред нея и Корбин по отношение на Брекзит няма да се състои, тъй като тя се опасява и бяга всякога от конфликти с опозицията. Официалното известие гласеше, че главните малките екрани не желаят да излъчат дебата преди вота и той отпада от стратегиите им.

 От “Даунинг стрийт” отхвърлят, че Мей отсрочва гласуването в Народното събрание
От “Даунинг стрийт ” отхвърлят, че Мей отсрочва гласуването в Народното събрание

Гласуването ще се организира по проект във вторник

От " Даунинг стрийт " към този момент отхвърлиха информация, че Мей ще отсрочи гласуването за Брекзит в английския парламент във вторник в опит да избегне проваляне

По-рано през днешния ден вестник " Сънди таймс " писа, че Мей ще отсрочи вота на 11 декември, с цел да се опита да предоговори договорката с Европейски Съюз . Според изданието министър председателят обмисля да се върне в Брюксел и да изиска по-добро съглашение преди да потърси утвърждението на депутатите.

Мей предизвести съпартийците си консерватори, че или ще поддържат нейното съглашение в Народното събрание, или ще изгубят властта.

Шотландският парламент с огромно болшинство прокара предложение, с което отхвърля контрактуваното от премиера.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР