Слуховете, че БФС работи за отлагането на извънредния конгрес, насрочен

...
Слуховете, че БФС работи за отлагането на извънредния конгрес, насрочен
Коментари Харесай

Усилено се работи за провал на конгреса на БФС

Слуховете, че БФС работи за отлагането на изключителния конгрес, плануван от самия него за 25 юни, стартират да намират удостоверение. Разбра се, че хора от футболния съюз провеждат събирания на представители на клубове по райони, на които се раздават за попълване заявления с искане да няма конгрес.

" Сега " се натъкна на сходна бланка от името на Областният съвет на БФС в Бургас. В нея даже не се дава право на избор дали представителят на клуба желае или не да има конгрес на 25 юни, а непосредствено се декларира отвод от сходен конгрес през 2021 година

На процедура това се явява нещо като подписка измежду клубовете да няма ексклузивен конгрес, а да се изчака постоянният, който би трябвало да се организира през февруари 2022 г.

Зад сходно искане стоят множеството членове на Изпълкома на БФС. Те имат две опорни точки - че ексклузивен конгрес не дава цялостен 4-годишен мандат на новоизбраното управление, и че следователно ще се наложи още веднъж постоянен конгрес през февруари следващата година. А два конгреса щели да утежнят доста бюджета на БФС.

Двама от членовете на Изпълкома обаче са безапелационни, че има правна опция на 25 юни да бъде определено управление с цялостен мандат - някогашният народен представител от Движение за права и свободи Камен Костадинов и предприемачът Петър Величков, за който се чака да влезе в борбата за президентския пост в екип с Димитър Бербатов.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР