Слухове за масови уволнения държат на тръни служителите на районните

...
Слухове за масови уволнения държат на тръни служителите на районните
Коментари Харесай

Само в Lupa.bg: Тръгва метла в районните кметства?

Слухове за всеобщи уволнения държат на тръни чиновниците на районните общини в столицата, научи Lupa.bg от работещи в софийските кметства. Чиновниците били в цялостен стрес поради новоназначените кметове, които по всякакъв начин се опитвали да стартират свои хора на работа и да изметат старите фрагменти.

В по-голямата част от София локалните избори бяха извоювани от представителите на ПП-ДБ-Спаси София. Техните кметове обаче са „ нови в занаята ” и тяхната неумелост била фрапираща за дългогодишните чиновници в общините.

Най-ярък образец в това отношение бил кметът на регион „ Възраждане ” Станислав Илиев. Той безусловно блокирал работата на сътрудниците си с безумни информации, за които непрекъснато упорствал. Илиев не разрешавал на чиновниците си да вършат каквото и да било без негово позволение.

 „ Не може всякакви дребни разрешителни, които издаваме всеки ден, да минават задължително през кмета – това не е негова работа, това са рутинни процедури. Но с експлицитната заповед всичко да минава през него ние безусловно не можем да работим ”, оплакаха се негови чиновници.

Самият Илиев е един от най-спорните кметове, определен на последния избор. През 2009 г.  стартира работа в отдела в Министерство на вътрешните работи, който си партнира с ОЛАФ. За малко време се ориентира в ситуацията и стартира да прави схеми, описват тогавашните му сътрудници. Не след дълго обаче е махленски в измами  и е уволнен. От Министерство на вътрешните работи Илиев отива в Министерство на околната среда и водите, където също не се стърпява и се замесва в нови схеми. И там обаче не съумява да натрупа дълъг трудов стаж, тъй като афинитетът му към измами взема връх.

Сега същият този човек ръководи столично кметство и то по метод, който е безусловно несъответстващ. По-лошото е, че обстановката е сходна в редица региони на София.  

Неработещият Столичен общински съвет също допринасял за хаоса на административно равнище.

Точно затова всички служители стискали палци на утрешната сесия в СОС да се стигне до избор на ръководител, та да се отпуши и тяхната работа.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР