Случват се смърти в България, има нелечими болести, но по

...
Случват се смърти в България, има нелечими болести, но по
Коментари Харесай

Дариткова: Случват се смърти в България, но не можем да го използваме политически

Случват се смърти в България, има нелечими заболявания, само че по никакъв метод не можем да го използваме политически. Това сподели ръководителят на ПГ на ГЕРБ и на здравната комисия Даниела Дариткова в декларация от името на група във връзка със случая с 6-годишната Мария, родена със Синдром на Даун, която умря, без да дочака лекуване. Декларацията е в отговор на прочетена малко по-рано декларация от името на ПГ на "БСП за България ", в която се настова за чуване на шефа на НЗОК и на Агенцията по медицински контрол в Народното събрание за случая.

Извинявам се, само че страстта ми е обяснима. Като доктор и като майка откровено съчувствам и изричам своите най-искрени и дълбоки съболезнования. Това не се претърпява, само че се съпреживява. Искам да подчертая, че за жалост се случват смърти в България. Има нелечими заболявания. Не можем политически да използваме това тук от тази естрада. Ако има в действителност административни нарушавания, те би трябвало да се преглеждат по надлежния ред, уточни Дариткова.

За задачата ще се направи чуване в Комисията по опазване на здравето. Това чуване е в ход, на което ще се изяснят всички детайлности, има ли административни нарушавания и недоразумения към лекуването на това дете. Убедена съм, че сътрудниците от ИСУЛ са положили всички старания, сподели още Даниела Дариткова.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР