Случващото се в Северна Македония би трябвало по някакъв начин

...
Случващото се в Северна Македония би трябвало по някакъв начин
Коментари Харесай

Атина: Не харесваме Договора от Преспа, но ще го спазваме

Случващото се в Северна Македония би трябвало по някакъв метод да ни държи нащрек, съобщи гръцкият министър на енергетиката и околната среда Костис Хацидакис в изявление за гръцката телевизия Sky, предава БГНЕС.
Хацидакис повтори, че актуалното гръцко държавно управление не е според с Договора от Преспа, само че като интернационален контракт би трябвало да го съблюдава. Атина поддържа европейската вероятност на Скопие, добави Хацидакис.
„ Очевидно не желаеме този контракт, само че казахме, че ще го съблюдаваме и ще се борим да го подобрим оптимално. Но не казахме, че не желаеме европейската вероятност на Скопие. Казахме, че я желаеме при условия и предпоставки, в случай че Скопие е в сходство с европейското законодателство “, сподели гръцкият министър.
По отношение на това дали възможното развиване на събитията в Северна Македония биха заплашили Договора от Преспа, Хацидакис изясни, че става дума за настоящо интернационално съглашение, което задължава както Скопие, по този начин и Атина.
„ Казахме това и преди изборите. Питаха ни: „ Е, когато дойдете, няма да измененията контракта, нали? “. А ние казахме: „ Хората се обвързват с контракти в границите на Организация на обединените нации, това е интернационалното договорно право. В противоположен случай ще пристигна, да кажем Турция, и на следващия ден или вдругиден ще ни каже, че не им харесва Лозанското съглашение, ще го променим “, сподели Хацидакис.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР