Случващото се в момента е фарс, недопустимо е България да

...
Случващото се в момента е фарс, недопустимо е България да
Коментари Харесай

ДАНС питали проф. Ангел Димитров дали предава националните ингереси

Случващото се сега е фарс, неприемливо е България да разреши напън. Това счита съпредседателят на смесената българо-македонската историческа комисия Ангел Димитров в студиото на Българска национална телевизия.

Според него има оказван напън и това е явно, даже и тъй като усиленото лансиране на концепцията за повдигане на ветото при съвсем замръзнали двустранни връзки, е много необичайно. А при произнасяне на периоди, явно е, че някой е поемал задължения. Ако нямаше поети задължения, никой не би си разрешил да фиксира дати, съобщи Димитров.

Още по-недопустимо е да има и вътрешен напън - точно на това е бил подложен персонално Димитров, който заяви, че ДАНС са го разпитвали по донос на някаква неразбираема групировка, може би гражданска. Доносът е бил, че " ние предаваме ползите на страната ". Иначе Ангел Димитров съобщи, че никой политик не му се е обаждал, а и не би си разрешил да му се обади, защото не би се поддал на напън. Учените и историците в никакъв случай не са предавали историята, отсече Димитров, като увери, че никой до този миг и не си е разрешавал пряк напън върху нашата комисия.

Според него самата активизация по тематиката демонстрира изместването й. Не би трябвало тази тематика да се трансформира в централна за българския политически живот. Другото " изместване " е при центъра на политическата интензивност - " Би трябвало Македония да е дейната, защото тя има интерес. " Димитров не пожела да разяснява тезата за двете външни политики, които се водят - теза на " ИТН ", акцентирайки, че не е част от " политическата кухня ", само че самият факт, че има такива изявления, към този момент е задоволително стеснителен.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР