Случващото се в момента е добре за хората, които искат

...
Случващото се в момента е добре за хората, които искат
Коментари Харесай

Татяна Дончева: ГЕРБ се крепи като престъпна организация

Случващото се сега е добре за хората, които желаят смяна и които виждат всичко злокобно в сегашната обстановка. Мнението е на Татяна Дончева, правист и водач на „ Движение 21 ".
„ Тя беше основана през последните години, като мутрите във властта ставаха все по-нагли и по-безнаказани и смятаха, че обстановката е под цялостен надзор. До такава степен, че даже откакто излязоха шкафчетата с парите, записите с извънредно надменно отношение към европейски политически водачи, те смятаха, че това ще подмине, без никой да му обръща внимание ", уточни Дончева в коментара си пред "Хоризонт ".
„ На улицата са хора, които по мои усещания са на първо място хора, които не са политически ангажирани. Огромната маса, над 80%, са хора, които по принцип се интересуват едва от политика, само че даже за доста обръгнали хора, за доста цинични, парите на нощното шкафче и записите бяха разтърсващи във връзка с морала. Това нещо сподели цялостната липса на обикновено възприятие за положително и зло, цялостно тъпчене на всевъзможни морални правила, на всевъзможни полезности. "
Това, което съгласно Татяна Дончева е преляло чашата, са „ стъпканият народен байрак от гардовете на НСО и влизането на няколко десетки тежко въоръжени хора в президентската институция ". Дончева вижда в нахлуването „ безусловно нарушаване на конституционния ред ". Това е деяние, което демонстрира, че за основен прокурор е определено лице, което няма връзка със закона, уточни тя.
Президентът има категоричен имунитет, президентската институция също. Съветниците нямат персонален имунитет, само че има хиляда места, на които да бъдат задържани, в това число да бъдат поканени в съответното ръководство и в случай че някой желае - да бъдат задържани, изясни Татяна Дончева.
Дончева е на мнение, че „ този път митингът би трябвало да е подготвен да отиде доста надалеч, до най-далеч ".
Според Татяна Дончева на българския народ е бил „ поднесен един доста продаваем облик " в лицето на Бойко Борисов.
„ Във времето тази незаконна тайфа се вкопа във всички структури за сигурност, във всички финансови институции. /.../ Тъй като ГЕРБ на процедура е една клиентелистка партия - всеки получава нещо от далаверата, това ги и крепи като една незаконна организация. Там има хора с идентичен нрав, без значение дали са благовидни а ла Йорданка Фандъкова или като Цветан Цветанов - безскрупулни и с по N жилището и с нови и нови корупционни истории, или са в най-груб тип мутри а ла Пашата. "
„ Поведението на Доган през вчерашния ден да събере симпатизантите също беше безумно. Тези хора, които отиват на плажа в „ Росенец " няма да ти влизат в резиденцията. Резиденцията си си я оградил. За какво си ги докарал твоите симпатизанти? /.../ Смятам, че е доста хубаво тези небогати хора от регионите с етнически турци, които едвам свързват двата края в края на месеца и се чудят по какъв начин да изучат децата си, по какъв начин да се облекат и обуят, да видят лукса, в който живее този човек. Този лукс на фона на тяхната бедност ще им приседне ", сподели още Татяна Дончева.
„ Протести има по целия свят, само че има политици, които като видят човешката сила против себе си, човешката маса, знаят по кое време да сложат оставката, по какъв начин да се мине без стълкновения, без да измислят някакви свирепи простотии. Сега тук ще ни гърчи Иван Гешев, до момента в който някой не го изнесе от кабинета. "
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР