Случващото се с президента Румен Радев разгражда държавността, заяви Корнелия

...
Случващото се с президента Румен Радев разгражда държавността, заяви Корнелия
Коментари Харесай

Корнелия Нинова: Ако беше послушен, нямаше да слушаме такива СРС

Случващото се с президента Румен Радев разгражда държавността, съобщи Корнелия Нинова от парламентарната естрада в декларация на ПГ " Българска социалистическа партия за България ". Заедно с нея на трибуната застана управлението на групата, а останалите депутати от левицата станаха прави в символ на взаимност. " Ако президентът беше дисциплиниран, безмълвен, безопасен и склонен човек, дали щяхме да слушаме такива СРС? Сигурно не. Да оставим настрани въпроса, че от тези СРС се вижда, че той не е нарушил нито един закон в страната ", акцентира Нинова. Според нея разгласяването на записите е опит да се сплаши президентът и той да замълчи, само че Радев нямало да го направи. Тя дефинира протичащото се като юридически акт с политическа цел - да бъде отхвърлен ослепителен политически конкурент без оглед на последствията.

Нинова се обърна към публицистите и ги попита дали помнят какъв брой от тях са били уволнени и изхвърлени от работа, тъй като имат друго и самоуверено мнение и го показват свободно. " Минахте през бизнеса, който също подложихте на напън, боязън. Минахте през протестиращите. Първо ги разделяхте и противопоставяхте, по-късно ги снимахте и с актове за нарушавания ги привиквахте през ден в полицията, с цел да тормозите тях и фамилиите им. Стигнахте до такава степен да обгазявате свободно протестиращи българи против политиката на държавното управление. Но не ви стигна това, насочихте се и стигнахте до президента на страната ", обърна се тя към болшинството в Народно събрание.

" Живеем в неустойчивост, основана от ръководещите. Живеем в рецесии всеки ден - беднотия, неравенства, а в този момент и институционална война. Разграждат държавността за да останат на власт непременно и без никакъв конкурент. Управляващите освен погазват тихомълком Конституцията, а към този момент публично на глас отсам я суспендират с думи ", заключи ръководителят на Българска социалистическа партия.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР