Случвало ли ви се е като дете да пипнете с

...
Случвало ли ви се е като дете да пипнете с
Коментари Харесай

Цитат на деня: Все едно са натрили главата ми със стъклена вата

" Случвало ли ви се е като дете да пипнете с ръце стъклена вата и по-късно дълго време обратно да те боде лицето или други елементи от тялото, до които си се докоснал? Ето по този начин се усещам - все едно, че са натрили главата ми със стъклена вата. Не мога да заспя, единствено се въртя в леглото. "

Това разказва съветският опозиционен водач Алексей Навални, откакто съгласно персоналния му доктор и юриста му има съмнения, че е бил токсичен в ареста. Той бе арестуван около митингите в Москва против недопускането на опозиционни претенденти до локалните избори тази есен, а в неделя незабавно бе откаран в болница. В понеделник Навални бе изписан и върнат в пандиза макар несъгласието на юриста му, тъй като може да се окаже в средата, където вероятно е бил токсичен. От болничното заведение му сложиха диагноза остра алергична реакция и контактен дерматит.

Късно в понеделник бе публикувано негово изложение на случилото се, в което той споделя: " Никога не съм имал алергии. Нито от храна, нито от питиета, от нищо друго ".

" Мога да се заровя в купа сено през май и да хапвам лимони, поръсени с всевъзможни ядки. При това знам добре какво е алергия, тъй като жена ми е сензитивна към полени и ранната пролет е най-ненавижданото от нея време от годината. Съответно, търсили сме признаци за алергии у децата, доста съм изчел на тази тематика. "

След това Навални разказва какво тъкмо се е случило. Според него битовите условия са същите като при предходните му арестувания, както и за останалите петима арестанти, с които е в килия. В същото помещение е прекарал 10 дни преди две седмици.

" Това е деветият или десетият ми арест. През цялото време съм се свързвал с доктор единствено един път, когато настинах и имах висока температура. Чаршафите са си мои - от чантата за пандиза, коят овинаги е приготвена със сапун, паста за зъби и така нататък Същото употребих преди две седмици. "

После Навални споделя, че в събота на обед другите в килията забелязали, че се зачервява шията му. Час по-късно почувствал парене на челото и към очите. " Лек дискомфорт, нямаше потребност да се обръщам към доктор, ще мине. Няма огледало, единствено огледално фолио над мивката и в него нищо не се вижда. "

Зачервяването се влошило и през нощта почнал да се буди от бодежи по лицето, ушите и шията. Тогава почнал да мисли дали не е токсичен и да следи има ли някакви други признаци. На сутринта фелдшерът незабавно извикала незабавна помощ и скоро е откаран в болница. " От ударните дози супрастин и преднизалон отокът стартира да спада и п ообед започнах да наподобявам на човек, който непрестанно е пил 2 месеца. "

Навални удостоверява, че здравната загадка за положението му е споделена с " Интерфакс " без негово единодушие и упорства да се прегледат записи на охранителните камери кой с изключение на локалните служители на реда е влизал в килията.

След това той изрежда рецензии към упарвляващите с въпроса " Толкова ли а тъпи, че да те отровят на място, където следите могат да водят само към тях? "

" Добър въпрос и би трябвало да бъде подложен в поредицата от следните:

- толкоз ли са тъпи, че да тровят Владимир Кара Мурза? (бел.ред. - цивилен деятел, през май 2015 г.)

- толкоз ли са тъпи, че да го тровят повторно? (бел.ред. - през 2017 г.)

- толкоз ли са тъпи, че да тровят Пьотр Верзилов? (бел.ред. - един от групата Pussy Riot, издател на Медиазона, през 2018 година )

- толкоз ли са тъпи, че да поверят планирането и провеждането на интервенцията за отравянето на Скрипал на такива некадърници, че да им се смее целият свят?

- толкоз ли са тъпи, че управлението на московското ФСБ подрежда на познати служители на реда да подмятат опиати на прочут публицист?

- толкоз ли са тъпи, че да не позволен до избори всичките самостоятелни претенденти, в това число най-умерените?

- толкоз ли са тъпи, че да забранят протестна акция и да задържат на нея 1400 души?

Засега решително мога да настоявам едно - на власт в Русия се намират действително много тъпи и глупави шемети. Струва ви се, че в дейностите им би трябвало да се търси някакъв скришен смисъл и зрънце рационалност. А в реалност те са просто тъпи, злобни и алчни за пари.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР