Случвало ли ви се е да ви е толкова вкусно,

...
Случвало ли ви се е да ви е толкова вкусно,
Коментари Харесай

Храните, които не трябва да комбинирате

Случвало ли ви се е да ви е толкоз вкусно, че даже към този момент да сте се нахранили да не можете да спрете да си похапвате, тъй като сте си сготвили извънредно ядене с най-различни артикули?
Въпреки положителната композиция обаче, не постоянно тя се оказва изключително здравословно. Смесването на повече от един тип храни може да бъде нездравословно за вярното действие на храносмилателната система. Това е тъй като се натрупват хранителни субстанции единствено от един тип, а има недостиг на някой различен. Също по този начин някои храни се преработват от тялото с помощта на други.

1. Салата без мазнини - когато съблюдаваме диети, нормално заменяме олиото и зехтина с диетични заместители. Можете да си позволите 1-2 супени лъжици био лой, с цел да може витамините от зеленчуците да бъдат вярно усвоени. Имайте поради, че в случай че не слагате лой това е спънка за усвояването на извънредно доста хранителни субстанции. Ако подберете качествено зехтин или различен тип олио, няма да има никакъв проблем, в случай че сложите малко в салатата си.
2. Хляб с конфитюр - това е една от най-неподходящите комбинации, а много хора похапват точно това заран. Конфитюрът съдържа елементарни въглехидрати, които повишават захарта в кръвта, а хлабът има висок гликемичен показател, без значение дали е пълнозърнест. И двата продукта повишават равнището на глюкоза в кръвта ви. А внезапните скокове на захар в кръвта водят до енергийно неразположение и болки в панкреаса. Ако обичате да похапвате филийка самун рано заран, по-подходящо е да я намажете единствено с масло. Тази композиция е потребна, защото маслото пречи на захарта да доближи прекомерно бързо до кръвта.
3. Чай с мляко - чаят, без значение какъв вид, е извънредно потребен, поради антиоксидантите, които съдържа. Те въздействат удобно на целия ни организъм. И черният, и зеленият чай са потребна напитка, която можете да си позволявате постоянно в композиция с мед да вземем за пример. Много хора обаче обичат да поставят мляко в чая си. Независимо какъв вид е млякото и от какво е извлечено, това е една доста нездравословна композиция. Причината е, че млякото съдържа протеини, които се свързват с антиоксидантите и те не могат да бъдат усвоени от организма. Само по себе си е потребно, защото съдържа калций, само че в тази композиция не може да бъде усвоен от тялото, тъй като кофеинът, който се съдържа в чая пречи на този развой. Ако сте привикнали постоянно да пийвате чай с приятелки, по-добре избягвайте прибавянето на мляко. Вместо това, може да изцедите малко лимон, който ще придаде доста прелестен мирис и усет.
4. Месо и картофи – тази композиция е една от най-любимите на огромна част от хората, само че и една от най-вредните. Защо? Защото месото и картофите имат потребност от друг вид ензими, които да ги разградят в организма. Така, когато се храните с двете по едно и също време, организма не може да ги преработи добре, тъй като не може да създаде нужното количество ензими за обработката и на двата продукта. Резултатът: възприятие на тежест в стомаха.
5. Вода по време на хранене – приемането на течности, откакто сте се нахранили или по време на хранене е доста неприятна композиция. Течността пречи на храносмилането като отмива храносмилателните ензими и по този начин пречи на организма да преработи храната. Най-добре е да приемате течности не по-рано от 30 минути откакто сте се нахранили.
6. Прекалено доста протеини – комбинациите, които съдържат доста протеин, като яйца с бекон, са вкусни, само че доста нездравословни. Защо? Наличието на толкоз протеин в организма го затруднява и изтощава. Ето за какво, постоянно след такова ястие може да се почувствате същински изтощени и да имате потребност от отмора.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР