Случвало ли ви се е да установите, че всички яйца,

...
Случвало ли ви се е да установите, че всички яйца,
Коментари Харесай

Как да сварим перфектните яйца за Великден?

Случвало ли ви се е да установите, че всички яйца, които сте сварили за Великден, са се напукали? Вижте по какъв начин да сварите съвършените яйца, без да се счупят:

Преди да пристъпите към варенето на яйцата, извадете ги от хладилника най-малко 1-2 часа по-рано, с цел да престоят и да изравнят температурата си с тази на стаята. Тогава можете да преминете към варенето им.

Когато поставяте яйцата в съда, в който ще ги варите, не ги пускайте внезапно и от високо, а деликатно ги наредете на дъното.

Важно е по кое време ще сложите яйцата във водата. Някои предлагат да го извършите, откакто водата заври, само че множеството препоръки са свързани с слагането на яйцата в студената вода.

Яйцата наложително се слагат един до друг, единствено по дъното на съда, в който ги варим. Водата би трябвало да бъде към един пръст над яйцата.

Най-доброто превантивно средство срещу напукване на яйца е оцетът. Сложете няколко супени лъжици в тенджерата преди да е завряла водата.

Добавянето на сол пък няма да разреши на част от белтъка да изтече, в случай че инцидентно някое от яйцата се спука.

Яйцата наложително се варят на муден огън.

След като водата кипне, намалете котлона и оставете водата да къкри. Нужни са ви 8-10 минути, с цел да бъдат подготвени.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР