Случвало ли ви се е да се притеснявате, че не

...
Случвало ли ви се е да се притеснявате, че не
Коментари Харесай

Признаците, че сте в добро здравословно състояние

Случвало ли ви се е да се притеснявате, че не сте в положително здравословно положение? Прекалено доста хора страдат от меланхолия, тъй като обръщат нездравословно огромно внимание на здравето си. За да ви успокоим, ние сме подготвили няколко признака, които ще ви покажат, че сте здрави, даже да се съмнявате, че това е по този начин. Вижте ги:
Ранното ставане не ви коства изпитание
Не става въпрос за дните, в които графика ви е прекомерно претрупан и би трябвало да ставате извънредно рано. Имаме поради дните, в които имате спокоен гафик и не се постанова да ставате прекомерно рано. Ако можете да се събуждате без тревога и да се чувствате отпочинали, вие сте изцяло здрави. Липсата на потребност от тревога може да ви подсигурява, че сте изцяло здрави.
Отнема ви време да заспите
Ако сте в положително здравословно положение, заспиването би трябвало да ви лишава към 10-20 минути. Разбира се, има дни, в които е допустимо да се чувствате прекомерно изтощени. В тези дни е обикновено да заспивате незабавно.
Имате задоволително сила
Ако се чувствате задоволително отпочинали и имате сила да извършите всичките си задания денем, то вие сте здрави. Ако не ви е нужна следобедна сънливост или пък 5 кафета, можете да бъдете изцяло спокойни.
Можете да бъдете физически дейни
Ако можете да изпълнявате упражения или пък да се качите по стълбите, вместо с асансьора, това е знак, че сте в положително физическо положение. Обърнете внимание на това дали се задъхвате, когато изкачвате стълбите. Ако това не се случва, можете да бъдете сигурни, че сте във форма и можете да се справяте с ежедневните физически интензивности. А в случай че не е, просто започнете да спортувате по - постоянно. По този метод ще се чувствате по - сигурни в себе си.
Разбирате от какво има потребност тялото ви
Всеки човек има потребност от друго количесво калории. Няма формула, посредством която може да се пресметна точния брой калории, от които се нуждаете. Ако умеете да разбрате знаците, които тялото ви ви изпраща, вие сте здрави. Това значи, че вие хапвате умерено количество храна, т.е. нито прекалявате, нито се ограничавате. Важно е да хапвате здравословно и разнообразно. Ако скуката не е причина да започенете да се храните, вие сте здрави.
Менюто ви е разнообразно
Ако не се ограничавате и хапвате вкусни, само че здравословни артикули, то вие се грижите доста добре за себе си. Не хапвайте едно и също всеки ден, само че се стремете да не прекалявате с пърженото и въглехидратите.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР