Случвало ли ви се е да се приберете след дълъг

...
Случвало ли ви се е да се приберете след дълъг
Коментари Харесай

10 лесни начина да създадете аромат на свежо и чисто вкъщи

Случвало ли ви се е да се приберете след дълъг ден и да усетите, че вашият дом мирише неприятно, да вземем за пример на плесен? Застоялата храна в кухнята, влажните кърпи в банята и още доста други неща способстват за неприятния мирис у дома. Ароматизатори за ободряване на въздуха, стайни растения и някои съществени препоръки за разчистване са някои от обичаните ни способи да се сдобием с дом, който мирише необикновено.

1. Запалете свещ

Ароматните свещи прибавят в стаята ви доста уют и могат да създадат домашна миризма свежа или празнична, според от аромата, който сте избрали! Опитайте ароматните свещи, с цел да получите пресен мирис и да прескочите химикалите.

2. Дифузер за етерично масло

Свещите в никакъв случай не трябва да бъдат оставени без контрол, тъй че в случай че желаете нещо, на което не е нужно да обръщате доста внимание, вместо свещ е нужен дифузер за етерични масла. Те могат да създадат миризмата на дома ви страхотна месеци наред и можете да изберете свои лични аромати.

3. Дълбоко разчистване на банята

Колко постоянно в действителност надълбоко почиствате банята си? Трябва в действителност да се опитате да почиствате всички тези кътчета, на които не постоянно обръщате внимание един път седмично. Без добре почистена баня, няма по какъв начин да имате прелестен мирис у дома.

4. Вземете си пречиствател за въздух

Има доста неща в пречиствателите за въздух, които обичаме. Освен че пречистват въздуха, те оставят и пресен и прелестен мирис.

5. Направете си ароматизатор сами

По време на зимата, когато в действителност не е допустимо да оставяме прозореца отворен за чист въздух, пробвайте вместо това да си извършите освежител за въздух. Можете също по този начин да го употребявате, с цел да освежете тъканите и да се отървете от неприятните миризми.

6. Изпечете самун

Какво може да накара дома ви да мирише по-добре от печене на хрупкав самун? Има доста елементарни предписания за самун, който незабавно ще направи уханието на дома ви изумително.

7. Отървете се от мазнините в кухнята

Ако постоянно готвите, мазнините в действителност могат да стартират да се натрупват даже и тук-там, които в никакъв случай не сте очаквали. Цитрусовите почистващи препарати вършат чудеса за разчистване на мазнините на вашата печка, котлони, микровълнова фурна и други, Оставяйки вашата кухня миришеща прелестно.

8. Направете торбички с лавандула

Тези торбички с лавандула са страховит метод за внасяне на пресен мирис. Напълнете торбички с лавандула и ги закачете в стаите, в които желаете да освежите въздуха.

9. Сварете обичаните си подправки

Комбинирайте обичаните си подправки, като канела, цитруси, карамфил и други. Сложете малко вода и ги включете на муден огън. Оставете ги на котлона колкото време пожелаете.

10. Използвайте растения

Не е загадка, че стайните растения са един от най-хубавите естествени пречистватели на въздуха! Много от растенията оказват помощ да има повече О2 във вашия дом, до момента в който изхвърляте въздуха от токсични химикали и въглероден окис, като също по този начин има по-свеж мирис.

Станете част от Jenite.bg във Фейсбук!
Източник: jenite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР