Случвало ли ви се е да съжалявате, че току що

...
Случвало ли ви се е да съжалявате, че току що
Коментари Харесай

Как да върнете изпратен мейл, преди получателят да го прочете


Случвало ли ви се е да съжалявате, че одеве сте натиснали бутона " изпрати " на даден имейл? А знаете ли, че може да върнете мейла, преди той да доближи до получателя си? След съвсем пет години на бета тестване в Гугъл Labs, през 2015 година Gmail публично пусна специфична функционалност за задачата, наречена ‘Undo Send’.

Веднъж задействана, тя ви дава къс времеви прозорец, в който имате опция да приберете назад вашия имейл, преди той да доближи до получателя си. Gmail обаче не е единствената имейл услуга, която ви разрешава да вършиме това.

Има няколко разнообразни приложения за iOS и Android, както и уеб услуги, които прибавят бутон ‘Unsend’ към настоящия ви снабдител на е-поща, даже и това да не е Гугъл. От PC World ни срещат с част от тези приложения:

1. Гугъл Gmail

За да можете да работите с тази нова функционалност, ще би трябвало да посетите таба ‘General’ в менюто с настройки и да изберете ‘Enable Undo Send’ oпцията. От този миг нататък ще виждате в допълнение известие, което ви уведомява, че ще можете в границите на интервал от 5 до 30 секунди да прекратите изпращането на съответния имейл.

2. Criptext

Criptext е уголемение за браузърите Safari и Chrome. То усилва времевия прозорец, в който имате опция да приберете назад вашия имейл. Няма значение дали вашето известие е седяло в пощенската кутия на шефа ви цялата седмица. Ако то към момента не е прочетено, Criptext може да ви го върне назад. Criptext също ви разрешава да създавате саморазрушаващи се имейли, които се изтриват, в случай че не бъдат прочетени навреме.

3. UnSend.it

Независимо дали става въпрос за правописни неточности, въвеждане на неверен адресат, неправилно атачмънт или инцидентно натиснат бутон ‘reply all’, UnSend.it ви предлага опцията да върнете към този момент изпратения имейл. Услугата е съвместима с множеството снабдители на имейл услуги.

4. Virtru

Virtru ви разрешава да заключите файловете и известията си с криптиране, което ги прави налични единствено за получателя, за който са предопределени. Преди да могат да прочетат имейла си,  получателите би трябвало да потвърдят самоличността си. Virtru също има Unsend функционалност, само че тя не е налична в безплатната версия на приложението. Може да се ползвате от нея против 2,50 $ на месец.

Expert.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР