Случвало ли ви се е да прочетете нещо, написано от

...
Случвало ли ви се е да прочетете нещо, написано от
Коментари Харесай

Мечтателите и хората, които действително постигат целите си

Случвало ли ви се е да прочетете нещо, написано от Уорън Бъфет, или пък да чуете за нещо, което той е направил, и да си помислите: „ Защо не се сетих за това? “

Освен с познанията си в областта на вложенията и тържищата, Бъфет е прочут и с доста житейски мъдрости, които са се трансформирали в известни цитати.

Наскоро той показа няколко съвет за това какво би трябвало да прави човек, с цел да реализира задачите си.

Подбирайте деликатно своите другари

Бъфет неотдавна навърши 90 години, като за неговият другар Бил Гейтс го поздрави за празника и изпече шоколадова торта с неговия лик. „ От всичко, което научих от Уорън, най-важното е какво съставлява другарството “, сподели тогава създателят на Microsoft.

Преди няколко години самият Бъфет споделя пред студенти, че човек се насочва в посоката, в която вървят неговите другари.

„ Важно е да се обкръжите с хора, които са по-добри от вас. Вашите другари ще ви оформят като персона с годините. Намерете няколко индивида, които да ви бъдат положителни другари, и направете всичко по силите си, с цел да ги запазите до вас до края на живота си “, споделя той.

Лягайте си малко по-знаещи всеки ден

Фактът, че Бъфет е постигнал толкоз триумфи в живота си, е една от аргументите доста хора да търсят неговите препоръки. Самият той обаче счита, че всеки може да реализира подобен триумф, в случай че следва едно просто предписание – да се постараете да сте малко по-знаещи всякога, когато си лягате.

Бъфет споделя, че отделя 80% от деня си за четене и поучава всички, които желаят да имат неговия триумф, да прочитат най-малко по 500 страници дневно. Макар че малко на брой от нас могат да отделят нужното време за сходно начинание, главната концепция е да реализираме прогрес във всичко, което вършим. Повечето от нас могат да си разрешат да прочитат 15-20 страници дневно, подобрявайки разбирането си за света и за близките. Както би ви споделил и самият Бъфет - мозъкът е най-мощния инструмент за триумф в бизнеса.

Подобрете информационните си умения

„ Най-важната инвестиция, която можете да извършите, е в самите вас “, споделя Оракулът от Омаха

Бъфет влага в възстановяване на способността си да комуникира дейно още от ранна възраст. „ Един елементарен метод да увеличите благосъстоянието си с 50% е да инвестирате в усъвършенстването на уменията си за другарство – както документално, по този начин и устно “, поучава той.

Казвайте „ не “ по-често

Бъфет от доста от дълго време знае, че най-ценното нещо, с което разполага всеки човек, е времето. За това той е отделил доста старания, с цел да усъвършенства умеенето си да построява граници сред себе си и останалите.

„ Разликата сред сполучливите и в действителност сполучливите хора е, че вторите споделят „ не “ на съвсем всичко “, споделя Бъфет.

Тази концепция е непосредствено обвързана с вътрешната ни оценка. Когато опростяваме живота си, казвайки „ не “ още веднъж и още веднъж на неща, които заслужават нашето време и внимание, ние можем да се фокусираме върху това да споделяме „ да “ на дребното неща, които в действителност имат значение.

..........

Марсел Шуантес , създател на Leadership From the Core, за
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР