Случвало ли ви се е да пътувате със самолет и

...
Случвало ли ви се е да пътувате със самолет и
Коментари Харесай

Обезщетение при полет със самолет - какво трябва да знаем

Случвало ли ви се е да пътувате със аероплан и полетът ви да закъснее или да бъде отсрочен за идващия ден? Това е обстановка, която може да се случи на всекиго, а Ванина Хаджиева от онлайн туристическа организация eSky споделя какво да създадем, с цел да бъдем обезщетени за това.

На всеки може да се случи полетът му да закъснее и това няма нищо общо с дестинацията или самолетната компания. Причините могат да бъдат доста – закъснения в графика, неприятни метеорологични условия, дефицит на самолети и други.

На първо място би трябвало да изясним, че закъснения в порядъка на няколко минути до час се считат за изцяло естествени. Компенсация може да бъде поискана единствено в случаи на забавяне над 4 часа.

Авиокомпанията би могла да обезщети пасажер, подал недоволство към нея или към организацията си, а застрахователната компания ще поеме разноски, направени за времето на закъснението, в случай че авансово е подписана туристическа застраховка. Добре е всеки разходен документ, да се резервира и показа пред застрахователя.

Ако имате полет с прехвърляне и заради закъснението на първия, изпуснете връзката, ще бъдете пренасочени за идващ вероятен полет изцяло гратис.

Друго значимо нещо, което всеки пътуващ със аероплан би трябвало да знае, е, че съществуват форсмажорни условия, разказани в изискванията на самолетните компании (урагани, стачки и др), при които пасажерите не подлежат на компенсации.

Възможни са и случаи, в които датата или часа на полета може да се трансформират броени дни преди пътуването. При такава смяна в полетното разписание, на пасажера нормално се оферират 2 варианти – да я одобри или да му се възвърне сумата по закупения самолетен билет, който няма да бъде употребен. В случаите на анулиран полет обстановката е идентична – предлага се различен полет или цялостно възобновяване на заплатената сума.

От eSky поучават – сключвайте туристическа застраховка, когато пътувате в чужбина, тъй като тя може да ви спести много пари и главоболия, а при положение на забавяне, се свържете със своята туристическа организация, с цел да ви съветва за правото на компенсации и при какви условия.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР