Случвало ли ви се е да отворите хладилника и да

...
Случвало ли ви се е да отворите хладилника и да
Коментари Харесай

Трикът с фенерчето в хладилника: защо всички трябва да го направим

Случвало ли ви се е да отворите хладилника и да установите, че храната не е задоволително добре охладена? Или пък продуктите да се скапват преди да е изминал срокът им на валидност? Това значи единствено едно - хладилникът ви има потребност от инспекция на редовността.

А всички знаем, че това е огромен и тежък апарат, който не може просто да занесете на ремонт, а може да почакате много, до момента в който вкъщи ви пристигна механик, който да го огледа. Но не се тревожете - има какво да извършите, до момента в който експерт разбере какъв е казусът!

Можете да извършите това посредством един елементарен трик, който лишава единствено няколко минути. Просто поставете фенерче в хладилника и затворете вратата.

Ако уплътнението на вратата на хладилника не действа както би трябвало, студеният въздух може да изчезва. В резултат на това, с изключение на развалянето на храната, може също по този начин да забележите нарастване на месечната си енергийна сметка, заради неефективната работа на уреда. Въпреки това, защото светлината на хладилника се изключва при затворена врата, е мъчно да определите казуса.

Този потребен трик бързо ще ви помогне да идентифицирате възможни проблеми с гуменото уплътнение на хладилника, тъй че да можете да ги отстраните преди да се наложи да изхвърлите повече храна или да закупите нов ледник за кухнята си.

За да извършите този трик, вземете едно фенерче, включете го и го поставете в хладилника, след което затворете вратата.

Този трик е най-удобно да се извършва през нощта, когато би трябвало да изключите всички осветления в кухнята. При изключено осветяване и затворена врата на хладилника, проверете дали светлината прониква от хладилника в кухнята. Ако забележите такова навлизане на светлината, това е сигнал, че е време да промените гуменото уплътнение на вратата на хладилника!

Вижте и няколко аргументи да не поставяте магнити на вратата на хладилника:
 Защо НЕ би трябвало да слагате магнити върху хладилника  Защо НЕ би трябвало да слагате магнити върху хладилника  Защо НЕ би трябвало да слагате магнити върху хладилника  Защо НЕ би трябвало да слагате магнити върху хладилника
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР