Случвало ли ви се е да искате да свършите хиляди

...
Случвало ли ви се е да искате да свършите хиляди
Коментари Харесай

Идеалното денонощие трябва да е 27 часа

Случвало ли ви се е да желаете да свършите хиляди неща за един ден и да полагате неимоверни старания, с цел да съумеете, само че въпреки всичко времето да не стига?

Дори в почивните дни – с изключение на приятните занимания, на които желаете напълно да се отдадете, би трябвало да свършите и някои не до там приятни действия вкъщи, да вземем за пример.

След всичко това – денят е минал, а вие сте още на половината от проекта, който си направихте. Още няколко часа към денонощието и то щеше да бъде идеално, считат учени. Според тях най-добре би било денонощието да бъде тъкмо 27 часа.

 Денонощие

Британският вестник ”Дейли експрес ” разгласява на страниците си изследване, което е извършено от застрахователната компания Direct Line. Според резултатите от това изследване, с цел да може човек да се оправя с хилядите ежедневни отговорности, са му нужни още три часа, в съпоставяне със настоящето всекидневие.

Мат Оуен от застрахователната компания поръчала анкетното изследване, твърди, че забързаното ни всекидневие не ни дава опция да правим всички свои отговорности.

Невъзможно е човек да свърши всички планувани действия и въпреки всичко да му остане даже малко свободно време, считат експертите. Според анкетата в почивните си дни хората се занимават с приятни действия към 12 часа - да вземем за пример срещи с другари, разходки измежду природата.

 Домакински отговорности

Това значи, че ще са им нужни и най-малко 2 часа и 30 минути, с цел да отбележат отговорностите си за идващия ден. Освен това ще им бъдат нужни още 12 часа и 30 минути, с цел да могат да свършат отговорностите си вкъщи, да се нахранят и да поспят добре.

Проучването още демонстрира, че цели 26 % от интервюираните се усещат прекомерно изморени, с цел да се любуват на действия, които се допуска, че би трябвало да са им приятни. Умората и тоталното безсилие са главната причина множеството хора да не се заемат с каквито и да било нови действия, считат провелите проучването.

В случай, че остане някакво време за почивка, цели 82 % от хората нормално го употребяват още веднъж по служебни каузи – най-често да пращат емайли или известия.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР