Случвало ли ви се е да искате да подарите бебето

...
Случвало ли ви се е да искате да подарите бебето
Коментари Харесай

Лоша майка ли съм?

Случвало ли ви се е да желаете да подарите бебето си, тъй като реве доста?  Или да желаете да го „ промените “ за по-кротко бебе?  Стресът може постоянно да е голям, само че бъдете спокойни, тъй като всичко това е в реда на нещата.

Всички желаеме да сме най-фантастичните и умни майки на света, да бъдем безгрешни, да не се проваляме в никакъв случай. Стресовете с новороденото са доста, изключително когато ви се случва за пръв път и сте майка в 21 век. Ето няколко практични съвета:

Смяна на пелените 

Не очаквайте да сте го научила в гимназията или университета, напълно в реда на нещата си е в началото да ви в мъчно или даже гнус. Бебетата плачат,  не тъй като не го вършиме добре, а тъй като изпитват боязън , когато са голи. Говорете им, колкото се може повече.

Бебетата плачат

Това, че не може да ги успокоите, не значи, че сте неприятен родител. Ако  бебето продължава да плаче, макар че го носите и гушкате, не е нещо неприятно, това е знак на обвързаност и те знаят, че сте там за тях.
 бебе ThinkStock/Getty Images-->
Бебетата не спят

Ако бебето ви не спи цяла нощ, това не значи, че сте неприятен родител. Липсата на сън е предпазен механизъм . До първата година е обикновено да не спят по 8 часа на нощ.
 бебе ThinkStock/Getty Images
Чувствате, че не обичате непрекъснато бебето си

Обвинявате се, тъй като сте изнервена и докарана до краен лимит и се питате: „ аз съществено ли желаех да стана майка, това ли желаех? “ Особено, когато бебето ви е ревливо. Важното е да не го оставяте да плаче, с цел да се „ самоуспокои “ – това е събитие, което го няма в живота, даже и при възрастните. Бебетата не са „ хитри “ и не „ манипулират “ – те имат потребност от обич, прегръдка и деликатност – това ги кара да се усещат сигурни, тъй като те имат потребност от нашата непосредственост.

Бебе в модерния свят 

Огромен стрес , тъй като от вас се чака да угодите на всички. Оставете се в ръцете на вашето бебе и позволете то да ви е преподавател. Ще желаете да се откажете, ще ви е мъчно, само че от всичко това ще произлезе най-хубавото нещо.
 бебе ThinkStock/Getty Images
Важното е да се наслаждавате на всеки стадий от това да сте родител, тъй като това е предизвикателство и е най-стабилното учебно заведение, на което вие в миналото ще сте ходили.

И още:
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР