Случвало ли ви се е да гледате невзрачния джинджифилов корен

...
Случвало ли ви се е да гледате невзрачния джинджифилов корен
Коментари Харесай

Защо да консумираме джинджифил

Случвало ли ви се е да гледате неугледния джинджифилов корен да се чудите какво да вършиме с него? Полезните му лекарствени свойства обаче са добре познати от антични времена. Той е източник на витамини, микроелементи и етерични масла, които имат укрепителен, ободряващ и противовъзпалителен ефект върху тялото. Ето няколко полезни рецепти за здраве и хубост с джинджифил, подбрани от Bright Side.

Внимание! Не би трябвало да употребявате джинджифил, в случай че имате сърдечни или чернодробни проблеми, в случай че температурата на тялото ви е нараснала или лигавиците ви са раздразнени. Въздържайте се от джинджифил и в случай че имате кръвоизливи или сте във втория и третия триместър на бременността. Джинджифилът е потребен както надробен, по този начин и свеж, а етеричното масло взе участие в доста предписания за натурална козметика. Можете да добавяте към ястия, сладкиши и питиета.

Уверете се, че не сте алергични към джинджифила, като приложете малко към сгъвката на лакътя.

14. Борба с целулита

Може да си извършите домакински скраб от джинджифил, които загрява кожата и усъвършенства кръвообращението. Той също по този начин отстранява образуването на оток и последваща поява на целулит.

Смесете 1 супена лъжица настърган джинджифил с половин литър сок от джинджифил. Добавете чаша – чаша и половина eдра морска сол. Нанесете върху гъба и масажирайте всички проблематични зони.

13. Ускорява метаболизма и отстранява гаденето

Ако имате проблеми с храносмилането, страдате от морска болест или гадене по време на бременност, можете да дъвчете джинджифил или да добавите пресeн джинджифил към чая си.

12. Укрепва ноктите и им оказва помощ да порастват

Разтопете 1-2 супени лъжици масло от карите (шеа). Добавете 1-2 ч. л. масло от авокадо, 3-5 капки етерично масло от джинджифил, 3-5 капки етерично масло от пачули и 5-7 капки етерично масло от лимон. Смесете и изсипете в изсъхнал чист буркан. Можете да го употребявате като маска или дружно с крем за ръце.Тествайте авансово за алергични реакции.

11. Укрепва имунитета

Благодарение на високата централизация на витамин С, витамини А и В, цинк, калций, йод, натурални антибиотици и антимикотици, джинджифилът укрепва организма и ни прави по-устойчиви към разнообразни болести.

Добавете 1 ч. л. млян джинджифил към 250 гр. черен или зелен чай. Накълцайте 2 до 4 лимона и 400 грама свеж джинджифил и ги накиснете в 250 грама мед. Консумирайте по 1 супена лъжица заран преди хранене по време на грипния сезон.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР