Случвало ли ти се е понякога, когато се застоиш в

Случвало ли ти се е понякога, когато се застоиш в ...

Прахова алергия – как да се чувстваме добре у дома?.

Случвало ли ти се е понякога, когато се застоиш в някоя стая вкъщи, на гости или в офиса, внезапно да започнеш да кихаш и кашляш, носът ти да се запуши и да се почувстваш зле? Или да си легнеш здрав, а да се събудиш хремав и с кашлица, а щом излезеш навън, изведнъж да се оправиш? Ако тези симптоми са ти познати, вероятно страдаш от алергия към прах. Не си сам – тя засяга около 500 милиона души по целия свят.
Праховата алергия не означава, че си болен. Като всяка друга алергия, ринитът е вид реакция на организма на някои външни дразнители. Имунната система ги разпознава като „враг“ и започва да създава антитела, с които да се справи с тях. Клетките отделят хистамин, който се разпространява бързо в цялото тяло и причинява мускулни крампи и повишено отделяне на секрети. В резултат очите и носът ни текат, чувстваме се схванати и уморени.

Алергия към прах в дома
Въпреки, че не е болест, праховата алергия със сигурност може да направи престоя ти вкъщи дискомфортен. А това е проблем, особено сега, когато ни се налага да стоим повече на закрито, у дома. Хубавото е, че има как да подобриш обстановката и да направиш престоя си приятен. Разбира се, трябва да почистваш домашния прах често и да използваш мощна прахосмукачка. Но трябва да обърнеш сериозно внимание и на нейната филтрация, тъй като при обикновените прахосмукачки по-фините прашинки успяват да излязат през хартиената торбичка по време на чистене и се връщат обратно във въздуха и по пода. Затова след чистене с прахосмукачка понякога в стаята мирише лошо и започваш да кихаш.
Водна и HEPA филтрация
Добрата филтрация е решението, с което да уловиш финия прах, причина за алергията ти. Ровус Виктор Вак е мощна прахосмукачка 3в1 с 2 филтрации – воден и HEPA филтър.
 - Водният филтър замества старите хартиени торбички за прахосмукачка. Той улавя дори най-финия прах и не му позволява да излезе навън по време на чистене. Вече няма да се чудиш какво да правиш, когато нямаш нова торбичка, а старата е мръсна – просто налей вода от чешмата в Ровус Виктор Вак.
 - Въздушният HEPA филтър увеличава максимално ефективността от сухото почистване. Влакната на филтърната материя не допускат малки частици (под 1 μm) да следват въздушния поток, а се задържат вътре. А хепа филтърът на Виктор Вак е миещ се и ти служи дълго време.
Сухо и мокро почистване + филтриран въздух
Ровус Виктор Вак е идеален, за да приведе бързо дома ти в изряден вид, при всяка ситуация. С вакуума на мокрото почистване събираш разлети течности, съборена храна, пакости от домашните любимци. Сухото почистване на мощния 1200 W Виктор Вак изсмуква дори и най-фините прашинки, а водният филтър ги улавя в прахосмукачката и не им позволява да се върнат обратно във въздуха и по пода. В резултат след почистване въздухът в стаята е филтриран, освежен и в него няма летящи прашинки, които да дразнят алергията ти.
Почисти алергените и от меката мебел
Знаеш ли, че най-опасните места в дома ти са диваните, фотьойлите, мокетът или килимът, матракът, кувертюрата и възглавниците? Това са местата, на които може да се задържи най-много прах, остатъци от храна, акари или козина от домашните любимци. С допълнителните приставки на Ровус Виктор Вак можеш да елиминираш алергените в дома си в максимална степен. С четката за косми събираш всички косъмчета и власинки от меката мебел и килимите. Турбо четката на Виктор Вак премахва от тапицерията, матрака и килима петна, косми, прах и други замърсявания, с едно минаване. Идеална е за всякакъв вид меки подови настилки, можеш да използваш и за други текстилни повърхности.
 
Подобри престоя си вкъщи с прахосмукачка Ровус Виктор Вак! Една прахосмукачка – едно решение за много проблеми, свързани с алергията към домашния прах. Почисти добре, филтрирай въздуха и преоткрий насладата от престоя си у дома.

Източник: actualno.com