Случвали ви се често да не можете да свършите нещо

...
Случвали ви се често да не можете да свършите нещо
Коментари Харесай

Това са видовете “енергийни вампири”, които можете да срещнете в офиса си

Случвали ви се постоянно да не можете да свършите нещо на работа поради сътрудник? Или да се чувствате изтощени единствено от общуването с даден човек? Може би си имате работа с “енергиен върколак ”. А той/тя може съществено да вгорчи живота ви.

Според Forbes на работното място най-често се откриват три вида “енергийни вампири ”. Ето кои са те и по какъв начин да се справите с тях:

Мелодраматичният “енергиен вапмир ”.

Той/тя няма разбиране от персонално пространство. Редовно прекрачва границите, прави неуместни неща или споделя прекалено много персонална информация. Вкопчва се в сътрудниците и им губи времето с безкрайните истории от персоналния си живот. Как да се справите: Бъдете общителни, само че твърди. Обяснете, че нямате време да слушате излиянията всеки ден. Старайте се да избягвате този човек.

“Енергийният върколак ” с огромно его.

Той/тя счита, че е над всички, че неговата работа е най-важна. Останалите би трябвало да се преценяват единствено с него и да извършват всяко негово предпочитание. Постоянно се хвали с достиженията си, даже да са напълно дребни, и омаловажава триумфите на другите. Как да се справите: Явно е, че този човек има нужда да се усеща важен. Подходът към него би трябвало по едно и също време да признава приноса му, само че и да не му/ѝ се разрешава да ви се качи на главата. Например: “Идеята ти е добра, само че дано да обсъдим и други оферти. ”

Зависимият “енергиен върколак ”.

Той/тя непрекъснато ви търси за насоки и уверения даже за най-елементарните неща. Страхува се да взима решения и когато е сам/а, е напряко беззащитен. Понижава продуктивността на целия екип и хаби сила, която другите биха могли да употребяват за личните си задания. Как да се справите: Трябва да повишите увереността на този човек, с цел да се усеща удобно да поема отговорност. Хвалете го, когато се е справил добре. Но и му дайте да разбере, че не може да ви досажда постоянно с въпросите си.

Инфо: https://www.iwoman.bg

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР