Случва се шофирате късно през нощта по магистралата и насреща

...
Случва се шофирате късно през нощта по магистралата и насреща
Коментари Харесай

В Китай наказват по суров начин шофьорите, забравящи да превключат дългите светлини

Случва се шофирате късно през нощта по автомагистралата и отсреща ви се зададе някой непрокопсаник, който е прекомерно ленив да превключи от дълги светлини на къси светлини, като по този метод заслепява очите ви с ярка светлина.

Това е доста вбесяващо,освен това е и рисково. Пътната полиция в китайския град Шънджън един път измислила по какъв начин да накаже по недопечен метод такива водачи.

Ако не харесвате водачите, които ги мързи да превключват от дълги на къси светлини, тогава несъмнено ще ви хареса наказването, измислено за тях от китайската полиция.

Техният способ се основава на правдивост и отмъщение. Полицаите просто слагат небрежните водачи на стол пред колата им и ги принуждават да гледат дългите светлини. 

Тези фотоси бяха оповестени от пътната полиция на град Шенжен на формалната им страница в известната китайска обществена мрежа Weibo.

„ Днес изпълняваме наказване благодарение на дълги светлини “, гласи надписът към фотосите.

Освен че би трябвало да се взират 60 секунди към включените фарове, нарушителите би трябвало да платят и санкция от 300 юана (44 долара).

Това не е първият път, когато китайската полиция прави сходни акции. През 2014 година сходна самодейност обаче получи негативни мнения от обществеността. Съвременните изследвания обаче демонстрират, че 90% от интервюираните утвърждават тази мярка.

„ Само аз ли считам, че една минута е прекомерно къса? “, разяснява консуматор, чийто коментар след това е харесан от повече от 12 хиляди души.

Друг счита, че акцията е „ от дълго време закъсняла “, до момента в който един упреква „ егоистичните, невнимателни водачи “. Няколко души се тормозят, че наказването може да повреди съществено зрението, а един декларира: „ Това е нарушаване на човешките права “.

Пътната полиция на Шенжен и преди е избирала нетрадиционни санкции. През 2015 година накараха пешеходци, които пресичат погрешно, да избират сред заплащане на санкция или да си сложат зелена шапка и жилетка и да оказват помощ на полицията да ръководи трафика. 

Източник: svobodnazona.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР