Случва се човек да има лош дъх. Ако сте били

...
Случва се човек да има лош дъх. Ако сте били
Коментари Харесай

На какво може да се дължи лошият дъх в устата

Случва се човек да има неприятен мирис. Ако сте били уплашени от не толкоз свежо чувство на среща, на изявление за работа или просто в диалог с другари, не сте единствените. Проучванията демонстрират, че 50 % от възрастните са имали неприятен мирис.

Каква е повода да имаме неприятен мирис?
Дъхът на чесън не е най-приятният, само че има средства, с които го отстраняваме за минути
За да разберете по какъв начин да премахнете неприятния мирис, първо би трябвало да разберете химичните процеси в тялото ни, които се случват при консумация н...
Прочети повече
Има редица аргументи за появяването на драконов мирис. Известно е, че редица аргументи са безобидни, само че неприятният мирис може да е и поради по-сериозен проблем.

Бактерии

Неприятен мирис се появява когато и да е с помощта на стотиците типове бактерии, причиняващи неприятен мирис, които естествено съществуват в устата ви. Устната ви празнина също работи като естествена оранжерия, която разрешава на тези бактерии да порастват. Когато ядете, бактериите се хранят с храната, останала в устата ви, и оставят отпадъчен артикул с неприятна миризма.

Сухота в устата

Усещане за пресъхнала уста? Тя може да не създава задоволително слюнка. Слюнката е значима, тъй като работи непрекъснато, с цел да измие устата ви. Ако слюнката ви не  е задоволително, кухината ви не се почиства изключително добре, колкото би било нужно. Някои медикаменти или просто от дишане през устата също е съображение за настъпване на сухота в устата.
Защо имаме неприятен мирис, откакто сме пили кафе?
Може би ни се  е случвало, откакто сме изпили чаша кафе да усетим, че е останал неприятен мирис в устата ни. Това се случва постоянно, даже...
Прочети повече
Болест на венците

Лошата миризма или непрекъснатият неприятен усет може да предизвестява за напреднало заболяване на венците, което се предизвиква от лепкава, причиняваща кухини бактерия, наречена плака.

Храна

Чесън, лук, кафе... Списъкът с храни, които оставят неприятна миризма на устната празнина, е дълъг и това, което консумирате, влияе на издишания въздух.

Пушенето и тютюн
10 метода да се оправим с неприятния мирис заран
Едно от най-отблъскващите неща заран е точно неприятният мирис. Него можете да го усетите, когато говорите с околните си или пък инцидентно. З...
Прочети повече
И двете оцветяват зъбите ви и поради тях имате неприятен мирис. Също по този начин ви излага на риск от редица здравословни проблеми. Тютюнът понижава опцията ви да усещате усета на храната и нервира тъканите на венците. Употребяващите тютюн са по-склонни да страдат от болести  на венците. Пушенето въздейства и на обонянието ви, пушачите, по тази причина може да не са наясно по какъв начин мирише дъхът им.

Медицински положения

Инфекциите в устата също са съображение за поява на неприятен мирис. Въпреки това, в случай че вашият ортодонт е изключил други аргументи и ползвате четка и конец всеки ден, неприятният мирис може да е разследване от различен проблем, като положение на синусите, стомашен рефлукс, диабет, чернодробно или бъбречно заболяване. В този случай посетете вашия снабдител на здравни услуги.

Използвайте най-малко два пъти на ден вода за уста, четка и паста за зъби. Така ще извършите всичко, което зависи от вас за здравето на устната си празнина и за положителния си мирис, без да се намесва здравно лице.

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР