Случва ли ви се да ви сърбят очите и да

...
Случва ли ви се да ви сърбят очите и да
Коментари Харесай

Защо търкането на очи е вредно?

Случва ли ви се да ви сърбят очите и да изпитвате непреодолимо предпочитание да ги разтъркате? Колкото и да е удовлетворяващо, това може да бъде много рисково. Ето за какво:

Търкането на очите освен ги нервира и зачервява, само че може да е рисково за здравето. Според оптометриста Карли Роуз „ търкането на очите се свързва с глаукома, алергии, поява на тъмни кръгове и бръчки “.

„ Освен това може да нараните повърхността на очите, клепачите или да аргументите зараза, безапелационна е Роуз.

Макар да знаем за заплахите, постоянно е мъчно да се устои на желанието и посягаме да разтъркаме окото, с цел да облекчим дразненето. Но има и други способи, някои по-традиционн, други – не чак толкоз.

 триене на очи

Ето кои са те:

 
Потупвайте орбиталната кост
Орбиталната кост е костта към окото и леко потупване с показалеца по нея може да облекчи дискомфорта, който усещате. Масажът подтиква кръвообращението , оказва помощ при отичане на очите и за дрениране на събрана течност, в случай че има такава.

Студен компрес
Когато усещате сърбеж в региона на очите, намокрете мек памучен парцал със студена вода и го поставете върху. Този съвет е изключително подобаващ „ при алергии, тъй като търкането на очите в този случай, води до обособяване на повече хистамин и това утежнява признаците. “, поучава Роуз.

 
Масаж на ухото
Завършваме с един необикновен съвет – масаж на меката част на ухото. Ако ви сърбят, пробвайте да облекчите дразненето като масажирате меката част на ухото с палеца и показалеца. След към минута-две ще усетите резултата.
Източник: rozali.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР