Случва ли ви се да се чувствате разтревожени или да

...
Случва ли ви се да се чувствате разтревожени или да
Коментари Харесай

5 начина как да спрем да се тревожим

Случва ли ви се да се чувствате разтревожени или да се притеснявате за всевъзможни неща в всекидневието? Повечето от нас мъчно се оправят с терзанието и товарим съзнанието си с тревожни мисли. Понякога даже самото непрекъснато премисляне на обстановката се трансформира в проблематично. Прекалената паника може да ни попречи да се оправим по-лошо с значима задача и лишава доста от силата ни.

1. Ако желаете да се чувствате по-спокойни, не бъдете докачливи. Понякога мислим за нещата прекомерно задълбочено или ангажираме съзнанието си с мисли, които не са наша работа. Няма смисъл да влагаме цялата си сила в това занятие, можем да оставим някои неща на времето и ориста. Ако вършиме тези неща си създавате непотребен проблем. Давайте най-хубавото от себе си, гледайте личните си задания и работа и ще бъдете доста по-спокойни.

2. Живейте в сегашното! Колкото и просто да звучи за доста хора е мъчно да спрат да мислят за отминали проблеми. Това лишава доста от концентрацията и вниманието и един път осъзнали какъв брой по-добре ще се чувствате в случай че се откажете от този табиет, повече не бихте се върнали към него. Не се тревожете и за бъдещето, до момента в който се стремите към него изпускате сегашния миг. Оставете всяко късче от времето да застане на своето място, предишното в предишното и бъдещето в бъдещето. Направете моментите си значими. Не мислете за " ами в случай че... " или " какво щеше да бъде в случай че... ".

3. Спрете с мислите " ще съм щастлива когато... ". Прекарваме половината си живот в обмисляне и очакване на нещо. И времето за нашето благополучие като че ли в никакъв случай не идва, тъй като непрекъснато го отлагаме. Толкова ни е грижа всичко да се е случило по избран проект, че забравяме за значимите неща. Казваме си, че не е подобаващия миг, само че истината е, че постоянно има една цел, която преследваме и не трябва тя да ни отклонява от щастието ни. Опитайте се да не обвързвате щастието си с несъмнено събитие, тъй като в противоположен случай удоволствието ви постоянно ще е част от кратковременно събитие и нов блян с всяка последваща задача. Открийте щастието е дребните неща и в самите вас!
Източник: jenite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР