Случва ли ви се да мислите прекалено често и прекалено

...
Случва ли ви се да мислите прекалено често и прекалено
Коментари Харесай

6 начина да спрете да живеете в миналото

Случва ли ви се да мислите прекомерно постоянно и прекомерно дълго за предишното? Ако отговорът ви е позитивен, евентуално е нужно да положите старания, с цел да се върнете в сегашното. Вижте 6 съвета, с чиято помощ ще спрете да живеете в предишното.

Има ли нещо от вашето минало, за което не можете да спрете да мислите? Нещо, което сте споделили или създали? Нещо, обвързвано с детството и възпитанието ви? Нещо мъчително и неловко? Или нещо, което е разрушило сърцето ви?

Независимо през какво сте минали, то се е случило, с цел да ви даде урок и поука. Приемете, че нямате опцията да измененията предишното, само че пък въз основата на минали неточности и премеждия бихте могли да усъвършенствате себе си в сегашното.

Да живеете в предишното не е продуктивно и сигурно не е положително за вас. Важен е актуалният миг, тъй като единствено той ви дава действителен късмет да измененията това, което не ви харесва. Следващите 7 съвета ще ви оказват помощ да спрете да живеете в предишното.
Поемете отговорност
Забиването в предишното може да е разследване на отхвърли ви да поемете отговорност за нещата, които са се случили. Помислете каква е вашата виновност за дадена обстановка и поемете отговорност за дейностите си. Много хора живеят в предишното и съжаляват за нещо, само че не намират сили да погледнат в себе си, а постоянно упрекват някой различен за страданието си.

Приемете, че няма непогрешим човек, само че нищо неприятно няма да се е случило на вятъра, в случай че ви е научило на нещо значимо. Ваша отговорност също по този начин е и да обработите и преодолеете отрицателните си страсти, свързани с предишното. Не позволявайте на предишното да ви въздейства по унищожителен метод, а вместо това насочете силата си към нещо градивно, обвързвано с вас самите или с другите.

 Добави изложение
Създавайте нови мемоари в сегашното
Ако спомените от предишното ви са най-вече мъчителни, това е знак, че би трябвало да ги оставите там, където са. Следващата ви задача е да се концентрирайте върху основаването на нови мемоари в сегашния миг. Новите мемоари няма да ви накарат да забравите за предишното, само че ще ви помогне да осъзнаете, че животът е повече от това, което се е случило преди. Създаването от своя страна е метод да почувствате, че силата е във вашите ръце.
Няколко хрумвания, които ще ви оказват помощ да си създадете нови мемоари: Намете си ново занимание или пък насочете вниманието си към развиването на някое ваше умеене. Бъдете дейни физически. По този метод се подкрепя освобождението на позитивни хормони и в същото време поддържате тялото си крепко. Медитирайте, с цел да упражнявате мозъка си. Създайте си всекидневен режим, който да усъвършенства вашия сън и да ускори позитивизма ви. Виждайте се с другари, с цел да бъдете обществено дейни. Намерете си още другари. Новите другари уголемяват обществения кръг и ви дават една нова вероятност за нещата.
Източник: rozali.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР