Случва ли ви се често да ви се приспи по

...
Случва ли ви се често да ви се приспи по
Коментари Харесай

Ползите от краткия следобеден сън

Случва ли ви се постоянно да ви се приспи по средата на следобеда? Не сте единствени. Много хора изпитват възприятие за унесеност и спад в силата към 15:00 ч.

Най-доброто, което можете да извършите в този случай, е... в действителност да си дремнете, в случай че имате тази опция. Краткият сън ще увеличи бодростта ви за няколко часа напред. Отделно, дрямката има и много други изгоди, написа Science Alert.

Спането следобяд усъвършенства когнитивните ни функционалности, времето за реакция, краткосрочната памет и даже нашето въодушевление.

Ново проучване, което следва да бъде оповестено, е открило, че тези, които подремват постоянно следобяд, са доста по-енергични спрямо тези, които не са си поспивали. Също по този начин, моторното запаметяване, което се получава когато връзките в мозъка се трансформират след научаването на ново умеене, е било доста по-успешно след една следобедна сънливост.

Общите изгоди от дрямката са сходни с тези, които идват след консумирането на кофеин, само че без страничните му резултати.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР