Случилото се в Украйна е продължение на всичко, което наблюдавахме

...
Случилото се в Украйна е продължение на всичко, което наблюдавахме
Коментари Харесай

Цветлин Йовчев: Путин каза нещо, което буди голямо безпокойство

Случилото се в Украйна е продължение на всичко, което наблюдавахме досега. Имаше нотки в декларираното от Путин, които будят огромно безпокойствие, защото сложи под въпрос правото на Украйна да съществува като страна, а по този метод сложи под подозрение и международния ред сега. В този изказ на Путин има една носталгия, едно имперско мислене и говорене и възобновяване на въздействието на Русия на териториите, които преди принадлежаха на Съветския съюз. Това показа в изявление за " Лице в лице " по bTV специалистът по национална сигурност и някогашен вътрешен министър Цветлин Йовчев  Цветлин Йовчев Цветлин Йовчев е роден на 7 май 1964 година в Плевен. Завършва Висшето военноморско учебно заведение „ Никола във връзка рецесията в Украйна.
Всичко по тематиката: Напрежението НАТО-Русия-Украйна 599
,,Подготвителният стадий на тази съветска интервенция (признаването на Донецката и Луганската национални републики, бел. ред.) завърши с разполагането на войските в тези региони. Разполагането на тези сили целеше да всее боязън и да окаже натиск``, добави Йовчев.

Той въпреки всичко регистрира, че пълномащабна война е малко евентуална, само че не изключи местни спорове в двете самопровъзгласили се национални републики.

Русия не може да управлява напълно процесите. Вътре (в Донецк и Луганск) има съветски паравоенни формирования, които не са напълно под контрола на Русия, уточни Йовчев.

По думите му наказания против Русия няма да нанесат вреди единствено на съветската стопанска система, само че и на европейските страни, които под една или друга форма са обвързани с Руската федерация.

Европа сега не е в положително финансово и икономическо положение след Коронавирус рецесията. В същото време влязохме и в една доста тежка енергийна рецесия, която не е изключено да прерасне и във финансова, изясни някогашният вътрешен министър.

Според него Путин се е възползвал от отслабените позиции на Европа и обострения спор сред Съединени американски щати и Китай, с цел да осъществя проекта си за Източна Украйна.

Не единствено указите, само че и споразуменията за съдействие на двете републики с Русия бяха подписани в границите на един ден, което значи, че това е било квалифицирано от от дълго време, означи Цветлин Йовчев  Цветлин Йовчев Цветлин Йовчев е роден на 7 май 1964 година в Плевен. Завършва Висшето военноморско учебно заведение „ Никола.

Допълни още, че на този стадий за страната ни няма директна военна опасност.

От друга страна въобще не би трябвало да има съмнение къде сме ние – ние сме в Европейски Съюз и НАТО. Допуснахме обаче много време да се вихри съветска агитация. Досега гледахме да не се скараме с Русия и не взимахме безапелационна позиция, подсети в умозаключение Йовчев.
Всичко по тематиката: Напрежението НАТО-Русия-Украйна 599  Лукашенко: Беларус ще купи военно съоръжение от Русия през идващите години Лукашенко: Беларус ще купи военно съоръжение от Русия през идващите години  Вучич: Кризата в Украйна ще обхване и Балканите Вучич: Кризата в Украйна ще обхване и Балканите  Зърното нараства на фона на опасността от спор в Украйна Зърното нараства на фона на опасността от спор в Украйна
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР