Случилото се днес в парламента беше дъното – управляващите поне

...
Случилото се днес в парламента беше дъното – управляващите поне
Коментари Харесай

Корнелия Нинова към управляващите: Спрете да се биете! Време е този парламент да се разпусне!

" Случилото се през днешния ден в Народното събрание беше дъното – ръководещите най-малко да спрат да се бият физически ", съобщи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова в дебатите по ветото на президента Румен Радев върху последните промени от Закона за приватизация и следприватизационен надзор, написа " БулНюз ".

„ Чуха се апели, че можело да избегнем този диалог, безшумно и добродушно да гласуваме ветото на президента и да продължим напред. Можехме “, сподели Нинова.
„ Можехме за следващ път да заметем нещата под килима всички дружно. Чуха се лъжи, че ние не сме приватизирали, вие сте приватизирали “, сподели Нинова.
Тя разясни, че остатъчните пакети на електроразпределителните сдружения са продадени от кабинета на Бойко Борисов. Нинова попита по какъв начин да стане по този начин, че ръководещите да спрат да се назовават по сред си фелдфебели, лобисти и да се саморазправят физически.
„ С едната ръка приемате антикорупционни органи, а с другата пишете закони, с които залагате корупция “, сподели водачът на Българска социалистическа партия.
„ Днес корупцията е заложена в разпоредбите от политическата класа и в икономическата класа, взети дружно в законите. Днес с този закон дадохте образец, че всички антикорупционни органи, които сме приели до момента, няма да сработят. Няма антикорупционен орган, който да хване в корупция нито политик, нито предприемач, които са си написали закон, който ги пази, тъй като през днешния ден корупцията не е закононарушения. Тя се трансформира в норма, предписание и в закони, написани от вас. Приемете още 10 антикорупицонни органи. В политиката обединенията не се вършат за положително ръководство и за положителното на хората. Те се вършат за власт и пари. Казахме ви го преди две години. Две години го потвърждавате, а през днешния ден сложихте черешката на тортата на това изказване “, сподели Нинова. Тя акцентира, че тази управническа коалиция е основана за разпределение на власт и пари и тази обстановка през днешния ден я потвърждава.
Време е този парламент да се разпусне и да се организира диалог за бъдещето. Това сподели водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова по време на президентското несъгласие по Закона за приватизационен и следприватизационен надзор.
Нинова сподели това в дуплика към депутатите от " Обединени патриоти " Юлиан Ангелов и Йордан Апостолов. Ангелов съобщи, че патриотите може да се карат, да се бият, само че са същински. Апостолов разяснява пък, че може патриотите да се бият, само че не са убивали хора. В тази връзка водачът на Българска социалистическа партия съобщи, че Българска социалистическа партия са щели да повярват, в случай че през днешния ден са си разменяли плесници поради размера на пенсиите.
" Вие през днешния ден се бихте за това кой е защитил редови войник Киро и редови войник Цеко. Вие се сбихте за това, кой за кой олигарх да лобира повече посредством българските закони и българския парламент. Що се отнася до обединенията и въобще до стила, който говорите сътрудници. Определено не сте разбрали с какъв ум се обърнахме към вас. Останете си на това ниво. Останете си в предишното. Спорете колкото желаете за предишното, ние предлагаме на народа си да седнем в диалог за бъдещето “, съобщи Нинова и прикани Народното събрание да се разпусне.
Нинова разяснява, че с гласуването на ветото по измененията в Закона за приватизационен и следприватизоционен надзор, Народното събрание ще поправи грешката с гласоподаване.
„ Ние призоваваме не просто да призоваваме неточност след неточност, а да преосмислим модела, който за 29 години докара до това България да е изчезваща страна “, съобщи водачът на Българска социалистическа партия. По думите й това е огромното предизвикателство пред народа. „ Да дадем това събуждане, което ще ни принуди да променим този модел, който 29 години унищожава България, за който днешната обстановка е доста ослепителен образец “, съобщи още Нинова.Тя разясни на ръководещите, че имат август месец и ги прикани да мислят за офертата – смяна на модела, а не поправянето на грешките.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР