Случи се така, че отидох на редовен преглед при гастроентеролог

...
Случи се така, че отидох на редовен преглед при гастроентеролог
Коментари Харесай

Промяна вместо страх: Битката на семейство Зечири след диагнозата „рак“

Случи се по този начин, че отидох на постоянен обзор при гастроентеролог и той видя нещо доста ужасно, прочетох го в погледа му, спомни си Райна Зечири в предаването „ 120 минути “.

Диагнозата е рак на дебелото черво. Вече четири години са минали от този ден и тя е преборила заболяването. Заедно с дъщерите си основава планът „ Споделено здрави “ в помощ и на други хора с диагнозата „ рак “.

Имаше една вълна от потрес, последвана от жадност да се бориш и от една вълна на огромен оптимизъм, споделя Райна Зечири. По думите й, с цел да победиш заболяването трябват самообладание и огромна дисциплинираност.
Жена, преборила рака, подари пиано и свири в онкологията в София Златка Ангелова си дава обещание, че когато оздравее, ще направи по този начин, че в болничното заведение да звучи музика
„ Първото и най-основно нещо е да се показа казусът, с цел да не остане единствено в болния, а да излезе на открито. Той да има покой на душата и на страстите. На второ място би трябвало да му се даде успокоение и от тук нататък да промени метода си на мислене, на хранене и придвижване, метода на дишане “, изяснява и дъщерята Джема Зечири. По думите й няма панацея, има доста четене.

„ Сам човек не може да се промени, би трябвало да го поддържа цялото семейство “, счита дъщерята Джема.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР