Случи се поредното нещо, което да ни покаже, че Нова

Случи се поредното нещо, което да ни покаже, че Нова ...

Къде стюардесите изглеждат така.


Случи се поредното нещо, което да ни покаже, че Нова Зеландия явно е държава, която не е предвидена за несъвършената ни Земя. Този път става дума за авиокомпанията Air New Zealand, която обяви, че от 1 септември допуска служителите й да имат видими татуировки, стига да не са с неприлично съдържание.

View this post on Instagram
A post shared by Air New Zealand (@airnz) on May 22, 2019 at 3:00pm PDT

Решението е провокирано от факта, че доста от служителите й са маори, а те от векове са познати с това, че татуировките са символ на семейно и етническо наследство. Компанията неведнъж беше обвинена в лицемерие, защото използва символи на маорската култура в логото и рекламите си, но не позволява на служителите си да носят татуировки.

Решението на Air New Zealand е взето след 5-месечно проучване сред клиентите и персонала. По данни от него всеки пети новозеландец има поне една татуировка, като 35 % от хората са под 30-годишни.
Снимка 428518

За хората от маорски произход татуировките, наречени "моко", обозначават връзката им със семейството и културните им традиции. Лицевите татуировки са най-значими - при мъжете те покриват цялото лице, а при жените - само брадичката.

Източник: lifestyle.bg