Случи се поредното нещо, което да ни покаже, че Нова

...
Случи се поредното нещо, което да ни покаже, че Нова
Коментари Харесай

Къде стюардесите изглеждат така

Случи се следващото нещо, което да ни покаже, че Нова Зеландия очевидно е страна, която не е планувана за несъвършената ни Земя. Този път става дума за самолетната компания Air New Zealand, която разгласи, че от 1 септември позволява чиновниците й да имат забележими татуировки, стига да не са с непристойно наличие.

View this post on Instagram
A post shared by Air New Zealand (@airnz) on May 22, 2019 at 3:00pm PDT

Решението е предизвикано от обстоятелството, че много от чиновниците й са маори, а те от епохи са познати с това, че татуировките са знак на фамилно и етническо завещание. Компанията нееднократно беше упрекната в двуличие, тъй като употребява знаци на маорската просвета в логото и рекламите си, само че не разрешава на чиновниците си да носят татуировки.

Решението на Air New Zealand е взето след 5-месечно изследване измежду клиентите и личния състав. По данни от него всеки пети новозеландец има най-малко една татуировка, като 35 % от хората са под 30-годишни.
 Снимка 428518

За хората от маорски генезис татуировките, наречени " моко ", отбелязват връзката им със фамилията и културните им обичаи. Лицевите татуировки са най-значими - при мъжете те покриват цялото лице, а при дамите - единствено брадичката.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР