Случи се и това. Дежавю с точно десет години разлика.

...
Случи се и това. Дежавю с точно десет години разлика.
Коментари Харесай

Кабеларката Евроком наложи брутална цензура на Бареков и Байрактаров! Спира предаването им!

Случи се и това. Дежавю с тъкмо 10 години разлика. През 2009 година на 10 ноември бях уволнен с един СМС от тогавашния гаулайтер на новините в БТВ госпожа Люба Р. без никакви причини единствено с претекст, че ми била “обидена” и съм бил “предател”. Напуснах бтв със статута на най-рейтингов водещ. На по кое време и по какъв начин съм бил изменник и по какъв начин съм обидил госпожата не ми беше обяснено.

Днес тъкмо след 10 години и 100 места по-надолу в класациите по независимост на словото също получих СМС без никакви претекстове от гаулайтера на кабеларката “Евроком”, че предаване “Бареков и Байрактаров без цензура” повече няма да има. Отново с претекст, че някой бил “обиден”. Въпреки нарушаването едностранно от малкия екран на подписания контракт с едномесечно предупреждение, макар високия рейтинг. Без претекст.

Как по този начин една кабеларка, която очевидно едвам свързва двата края, която предава с допотопна техника, се отхвърля еднолично и внезапно без предизвестие от обезпечен месечен доход от над 15 хиляди лв., които влизаха от нашата партийна дотация по сметките и с цел да има предаване? Всичко това с контракт, фактури и платени налози.

Със студио, което изработихме и платихме ние, а не малкия екран. С предаване, което напълно финансираме и като външни фотоси и като монтаж и като лъчение.

Въпреки високия рейтинг и качество за стандартите на тази телевизия. Въпросът е един, а отговорите може да са доста. И тъй като такива липсват, липсва и връзка, идва ред на слуховете.

А слуховете мълвят, че наедрял политик от “малкия” съдружен сътрудник в ръководството е изсипал великодушни пачки, с цел да бъде сваленото неуместното за него предаване.

Слуховете из коридорите на самата телевизийка сочат, че прочут олигарх-дисидент е изсипал половин милион отново в куфарчета, с цел да няма “Бареков и Байрактаров без цензура” и с цел да се разчисти терен за правилен нему водещ, който да се вихри дружно с ЛК и СД в същия ефир в негов персонален интерес.

Фактите демонстрират, че феновете няма да видите следващото издание на нашето предаване на следващия ден, вторник, от 21 часа.

Вие няма да видите края на следствието за продажбата под масата на българските паспорти от родни политици. Вие няма да видите втората част на следствието на сътрудника Байрактаров за странните дейности и вероятни злоупотреби на евродепутата Ангел Джамбазки. Няма да видите цялостното следствие за Митко за несъществуващата фондация “Спаси София” и по какъв начин потънаха парите на донорите на новоизгрялата звезда Борис Бонев за персоналната му политическа и изборна акция.

Няма да видите цялостното следствие по какъв начин в предишния мандат на Столичния общински съвет съветници от всички партии, в това число от “опозицията”, са замезвали тлъсто от общинската трапеза по 4 бона на месец (това прави по 200 бона за целия мандат) единствено от синекурни постове в бордове и надзорни препоръки на общински компании.

Ето в част от тези обстоятелства може да се крие неочакваното и без пояснение прекъсване на нашето предаване. Очевидно не съм мечтан. Като публицист с 30 години опит на най-високо равнище и като татко на четири деца и аз стартирам да си задавам въпроси.

След като за мен няма от дълго време място в огромните малките екрани, профилът ми във ФБ е непрестанно блокиран от “докладчици”, а в този момент ме гони и последната кабеларка, има ли за мен място изобщо в България? Цензура ли. Не! Става въпрос за нещо доста по-страшно.

Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР