Случи се чудо в най-новата история на взаимоотношенията между МВР

...
Случи се чудо в най-новата история на взаимоотношенията между МВР
Коментари Харесай

О, чудо: МВР и прокуратурата вече в съглашение - с акция срещу наркотиците

Случи се знамение в най-новата история на взаимоотношенията сред Министерство на вътрешните работи и прокуратурата на Иван Гешев - двете институции влязоха в " подпомагане и съгласуваност " (по Гешев) - в акция против притежанието и разпространяването на опиати.

Тази съгласуваност стана още по-видима, откакто минути след изказването на Министерство на вътрешните работи министъра Иван Демерджиев за съществуването на въпросната акция, кръстена от медиите " Бело ", такова пристигна и от обвинител номер едно. И двамата през днешния ден оповестиха, че работят добре взаимно. 

Акцията е огромна, на територията на цялата страна е, разгласи първо Демерджиев. " Вярвам, че могат да се намерят и други сходни сфери, в които да сме на едно мнение (с прокуратурата) ", добави той.

" Удовлетворително за мен е, че тя протича при доста положително взаимоотношение по места със структурите на прокуратурата ", уточни той.

А основният секретар на Министерство на вътрешните работи Петър Тодоров разгласи, че е стартирала в среднощ, като до този миг има към този момент 56 арестувани. В нея вземат участие над 3000 чиновници на силите на реда - полиция, жандармерия, гранична полиция, добави той. Проверяват се търговски обекти, заведения, частни адреси. Към момента са тествани 150 обекта. Акцията ще продължи и в идващите дни, съобщи още професионалният началник на министерството. Не стана ясно какъв брой. 

Минути по-късно особено изказване даде и Иван Гешев. За да разгласи, че обвиняването е в " подпомагане и съгласуваност с Министерство на вътрешните работи " по акцията и разктирията на полицията ще се употребяват с приоритет за прокуратурата. Т.е. " предпочитано ще има привличане под наказателна отговорност ".

На финала Гешев добави, че дали представители на разнообразни институции се харесвали или не, не интересувало хората - щом тези институции си правят работата. Последното, както и цялата взаимна активност от през днешния ден, би трябвало да обвируса " закопаване на томахавките ". Министерството и обвиняването, изключително по времето на Бойко Рашков отпред на Министерство на вътрешните работи, освен не работеха дружно, а тъкмо противоположното. Бяха съперници при " залавянето " на купувачи на гласове. Министерство на вътрешните работи засипваше подопчената на Гешев институция с данни за извършени основни следствия, в това число и свързани с почетния ръководител на Движение за права и свободи Ахмед Доган, оповестявайки данни за това къде и защо прокуратурата си е затворила очите, бави и отхвърля да образува досъдебни производства. Обвинението пък обстрелваше Министерство на вътрешните работи за калпави следствия, упрекна ведомството, че в случай че има взрив на престъпността, то виновността е в него.

Самият Демерджиев наследи като длъжностен министър на правораздаването, квалифицираните от предшественика му, станал в това време парламентарен арбитър - Янаки Стоилов, " досието " с настояването за импийчмънт на Гешев и до момента не демонстрираше ласкаво отношение към него. 
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР