Случайното залавяне и късното оповестяване от преди месец на информацията

...
Случайното залавяне и късното оповестяване от преди месец на информацията
Коментари Харесай

Защо управляващите мълчат изградена ли е системата за охрана на границата, пита Красимир Янков

Случайното залавяне и късното обявяване от преди месец на информацията за 27 незаконни емигранти, минали в нарушаване границата на България, измежду които и откритият търсен терорист и войник от Ислямска страна Науфал Захри, демонстрират, че предварителната защита и защитата на страната, не e на нужното равнище, смята депутатът от БСП Красимир Янков.

Той сложи въпроса за какво ръководещите мълчат и не дават отговор до къде стигна построяването на интегрираната система за защита на границата.

Според Янков заедно с бежанският поток в България ще минават и доста бойци, които ще са директно преминаващи или ще желаят да останат в страната. Вместо обаче да се употребяват обезпечените от Европейски Съюз средства и да се построява защитната система, в програмата на държавното управление, се вижда увеличение на „ живата мощ “ и то с включването в допълнение на военнослужещи по границата.

„ Със забавяното на създаване на интегрираната система обвързвана със датчици, термокамери, мобилни постове оборудвани с високо проходима техника, стационарни постове с построена връзка, не обезпечава надеждна отбрана на държавната ни граница “, разяснява депутатът.

По думите му тактиката ни за национална сигурност, която беше препоръчана от държавното управление, се нуждае от промени, които да бъдат ориентирани към новите провокации и закани пред сигурността на България и в качеството ни на външна граница на Европейски Съюз.

„ Промени в тази тактика и възприемането им от държавното управление, ще бъде индикатор до каква степен ръководещите са ангажирани със сигурността на страната с оглед променената среда за сигурност и закани “, съобщи Красимир Янков.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР