Случайностите са рядкост, да знаете. Не мога да съм убеден

...
Случайностите са рядкост, да знаете. Не мога да съм убеден
Коментари Харесай

Уволненият служител от Летище ”София” пред Фрог: Отношението към мен бе абсолютно незаслужено

Случайностите са необичайност, да знаете. Не мога да съм уверен на 100%, само че съмненията ми са такива по реда на логиката - допреди коментара ми в събота нямам никакви прегрешения, нито една забележка. Изведнъж в понеделник ме уволняват. Отношението към мен бе безусловно несправедливо.
Това съобщи пред ФрогНюз Михаел Христов - младият към този момент някогашен чиновник на столичното летище, който бива уволнен след коментар “Оставка!” в обществените мрежи.

Ето и какво още описа той:

Г-н Христов, през вчерашния ден цяла България разбра за Вашия случай. Очаквахте ли сходна реакция?

Ни минимум. Не чаках, че толкоз хора ще бъдат шокирани, че ще има подобен отзив. В последна сметка такива неща се случват непрекъснато.

А това процедура ли е на към този момент бившето Ви работно място? Знаете ли за други случаи с Ваши сътрудници?

Не мога да кажа дали е процедура. Имам подозрения за повода, заради която съм уволнен - освобождение и избиране на екип. Такава уговорка има. Но нищо в контракта ми не не разрешава да показвам сходна позиция. Нито съм уязвил престижа на предприятието, нито на управлението. Изразил съм свободна гражданска позиция, зад която стоя.

Но не знам дали има други такива случаи. Предполагам, никой различен не би се осмелил.

Ще търсите ли правата си по правосъден път?

Те имат право да ме освободят по този член. Съдебната процедура демонстрира, че последният подобен случай е извоюван от чиновник на три инстанции. Не съм взел безапелационното решение дали ще диря правата си в съда.

Има хора, които търсят медийна изява. Аз не съм подобен. Ако работодателят ми се обади, извини се, изискат да се върнат, може би ще си помисля. Но не желая да става цирк и шоу, да имам някакъв дял. Получих сериозен отзив, който не чаках. Основната ми цел е да се разбере, че този метод не е правоверен. Но няма потребност някой да влиза в моя проблем, не искам хората да бъдат намесвани.

Не мога да съм уверен на 100%, че това е повода. Но такива са ми съмненията - в последна сметка допреди коментара ми в събота нямам никакви забележки и прегрешения. В понеделник ме уволниха. Случайностите са необичайност, да знаете. Отношението, което получих е безусловно несправедливо.

А какво следва?

Това са бели ядове, щом сме живи и здрави. Ще извозвам повече време със фамилията си. Млад човек съм, с обучение, работил съм в доста разнообразни и огромни компании. Не споделям, че елементарно ще си намеря работа, само че възможностите ми са доста по-големи.

Лошото е, когато нещо сходно се случи на по-възрастни хора. Всички знаем и какъв брой е тежка обстановката сега.

Интервю на Джесика Вълчева

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР