„ Случайно попаднахме на паричен поток към една определена медия

...
„ Случайно попаднахме на паричен поток към една определена медия
Коментари Харесай

Христо Грозев: Разполагаме с доказателства, че български медии получават пари от Русия

„ Случайно попаднахме на паричен поток към една избрана медия и тя не е голяма медия, само че е явно взела позиция на отбрана на кремълския разказ у нас и екстраполирайки от нея можем да достигнем до извода, че и други медии, които са по-важни от нея също получават доста по-големи суми. Това, което ще публикуваме е нещо като срез, като case study на един съответен случай, с една медия, само че не мога да я назова преди да го публикуваме, само че това ще стане до дни”, съобщи пред Нова телевизия Христо Грозев, изпълнителен шеф на проверяващата платформа " Белингкат ".

По думите му, това са пари съответно за издание на материали, които би трябвало да бъдат оповестени в избран словоред, който е даден от Москва и би трябвало да бъдат преведени и оповестени, само че да наподобява по този начин, че медията, българската медия сама го разгласява това.

„ Става дума за интернет организация, интернет медия. Не би трябвало да се вижда съветската връзка.”, добави той.

Доказателствата, с които разполага са писмени, под формата на съответни суми за съответни публикации. Полемика има и във връзка с фигурата на съветския дипломат у нас. На въпрос би трябвало ли да бъде отзована госпожа Митрофанова той отговори по този начин:

„ Вижте, посланиците нормално имат право да бъдат нагли, да бъдат надменни. Митрофанова е тъкмо такава и то не от интервала на тази война, а още от преди този момент. Самият факт, че съветското посолство пусна прилика сред освобождението на България и това, което се случи на Шипка, борбата на Шипка и това, което прави Русия срещу Украйна в този миг – това е симптом на безспорна безочливост и на културна апроприация в случай че мога по този начин да го нарека. Тъй като въпреки всичко посланиците имат право да бъдат такива, каквито са и се употребяват от имунитет, за мен не е оправдано да бъде експулсирана или да бъде оповестена за личност нон-грата, а по-скоро дано да стои и да продължава да показва лицето на властта, която седи в Кремъл по съответен метод, тъй като явно това не са нейни думи, това не са нейни тези”, разяснява още той.

Няколко от непознатите служби оповестиха, че истината за войната в Украйна не стига до Путин. Според Грозев е допустимо той да е подвеждан от личните си хора.

„ Виждали сме такова заблуждение по-рано, през 2014-та, 2015-та година. До Путин не се предаваше цялостната информация от полето на багра. Това ми стана ясно при едно следствие по отношение на обстрела на Мариупол през 2015г. – в действителност това беше първият опит на Русия да превземе града – през януари 2015-та година. В това следствие получихме достъп до доста диалози на съветски военни един с различен и с доста командири в Москва и там стана ясно, че те крият от Кремъл огромна част от провалите си, огромна част от гафовете, които вършат.

Според него задачата на съветския президент е била бърза война, с която да реши дълготрайни вътрешнополитически свои проблеми.

„ Не е имало исторически казус, в който човек в неговата позиция да наложи такава цена на елита към себе си и този хайлайф да го остави след това да продължи да ги управлява. Винаги съществуването на фигура като Путин е артикул на договорка с елита – с икономическия хайлайф, на който е разрешено да заграбва националния запас против гарантиране на политическата непоклатимост и против даването на избран % към самия Путин, както и на елита на силовиците, на службите за сигурност, където той би трябвало да бъде избран брокер на въздействието сред другите служби. Когато той от една страна стане слаб поради това, че сложена задача и обещано заричане на народа не е изпълнено, в тази ситуация виждаме тъкмо това, той даде на народа си заричане да превземе Украйна и да назначи ново държавно управление там, да я денацифицира, с минимални загуби човешки за Русия, а той не е постигнал нищо от това, което е заречен. Тоест той става слаб. Не виждам обстановка, в която елитът да го остави на предходната си позиция. Дали това ще свърши с дворцов прелом – по-скоро да. Дали този дворцов прелом ще бъде принудителен и дали ще има опит за ликвидиране – мисля, че това не е необходимо”, добави Грозев.

На въпрос по какъв начин се оправя съветският държавен глава с неприятелите си Грозев съобщи, че има описи за елиминиране на хора.

„ Реално има описи за елиминиране на хора, които са го обидили, които са станали извънредно неуместни, които не одобряват договорка с властта, не одобряват против пари да замълчат или да преминат към лагера на про-властните медии. Всъщност има машина за убийства. Това, което в едно следствие, което публикувахме преди по-малко от две седмици, стана ясно, че даже Борис Немцов, за който формалната версия е, че беше убит от някакви чеченци, които са имали персонална омраза с него, даже там виждаме ролята на ФСБ, на вътрешната работа за сигурност. Те са го следили повече от година, освен това същият този отдел на ФСБ, който се е занимавал с политически убийства. Същите хора, които по-късно наблюдават Алексей Навални и са край него в миговете преди той да изпадне в кома, след отравянето с „ Новичок” са били край Немцов съвсем година преди той да бъде убит. Попаднеш ли в лист съвсем ти е обезпечена твоят край, твоята кончина. Правят го със забавяне, с цел да може нормално да бъде обвързвано това ликвидиране или опита за ликвидиране с съответно изказване”, сподели още той.

Христо Грозев е на мнение, че сега има написан сюжет от Кремъл, защото проект А, който беше написан предвиждаше приключване на войната за две седмици.

„ Сега това, което получаваме от източници покрай Кремъл е, че новата, новият краен срок, новата последна дата, новият краен период е в действителност Денят на успеха – 8-ми или 9-ти май, само че какво ще се разгласи за победа още не е решено. В минималния проект... би трябвало да бъде превзет кулоар до Крим с цялостно завземане на град Мариопол плюс ДНР и ЛНР – тези две самообявили се републики, в техните административни граници. Това би било доста по-ниска летва от оповестената от Путин и би довело до съществени вътрешнополитически разтърсвания. Очаквам обществени гърмежи в Русия. Те ще бъдат след края на войната, която надали ще продължи след средата на май. Така че не виждам никаква победа за Кремъл в какъвто и да е вид на излаз от тази война. Виждам проблеми за Путин, които могат да свършат до края на тази година с неговото излизане от Кремъл”, разяснява още той.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР