Случайно изобретена през 40-те години на миналия век, микровълновата печка

...
Случайно изобретена през 40-те години на миналия век, микровълновата печка
Коментари Харесай

Тези храни е ВРЕДНО да претопляте в микровълнова

Случайно изобретена през 40-те години на предишния век, микровълновата печка през днешния ден е един от главните кухненски уреди във всяко домакинство. За актуалните домакини това значи улеснение при готвенето и претоплянето на храната, само че има някои артикули, които не трябва да влизат в микровълновата под никакъв претекст. Ето за кои приказваме.
1. Варени яйца
Когато загреете варено яйце в микровълновата печка, от водните молекули се натрупва пара, надлежно и налягане. Тъй като яйцата имат тънка мембрана и черупка, те не са в положение да задържат цялото налягане, което съвсем несъмнено ще докара до доста гореща детонация в микровълновата, чинията или до момента в който отхапвате.
2. Моркови
Въпреки че морковите могат да се готвят в микровълнова фурна, суровите такива, изключително тези с кора, могат да бъдат евентуално рискови. Ако морковите не се измият и обелят вярно и има останки от пръст, минералите от почвата могат да причинят искри в микровълновата печка, които наподобяват на дъга. Това събитие предизвиква съществени вреди на вашата печка.
3. Преработено месо
Като цяло модифицираните меса не са от най-полезните храни, защото съдържат огромно количество сол, добавки, химикали и консерванти. Но когато добавите микровълнова радиация към това уравнение, равнищата на холестерола ви могат да скочат двойно. Най-безопасният метод да загреете шунка или колбас е на скарата или във фурната.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР