Случайно или не, но руският посланик в България Анатолий Макаров

...
Случайно или не, но руският посланик в България Анатолий Макаров
Коментари Харесай

В игра на демокрация руският посланик легитимира въпрос може ли Русия да избие соросоидите в България

Случайно или не, само че съветският дипломат в България Анатолий Макаров реши да разгласява първа част от отговори на потребителски въпроси тъкмо когато се разгоря българския скандал в сагата " Сергей Скрипал " – със притежателя на " Емко " Емилиян Гебрев.
Инициативата да се задават въпроси на посланика във Фейсбук беше пусната през предходната седмица, с уточнението, че той ще дава отговор на тези, на които реши. И преди всичко е отговорът на екзестенциалния въпрос – дали Русия обича България? Много, безапелационен е Макаров. Но посланикът де факто признава, че има рецесия в връзките сред София и Москва, откакто му се слагат въпроси за обстановката с НАТО: „ Не бих приказвал за рецесията в връзките сред Русия и България, по-скоро за неосъществен капацитет, който би трябвало да стартираме да използваме”. И прибавя: „ Нито се каним да атакуваме някого, нито сме пред разпад. Подведоха Ви подправените новини”.
Уникално или не, само че съветският дипломат е определен да отговори на следния въпрос, заложен от човек на име Александър Костадинов: " Ако се съберем 100 000 русофила и с подписка желаяме от Владимир Владимирович да изпрати отряд " Алфа " да отстрани соросоидите в България, има ли късмет? " Отговорът гласи: " ".
Попитан дали има непрекъсната тясна връзка с българското държавно управление и президент " както Съединени американски щати посланикът " , Макаров отвръща, че поддържа положителни работни контакти с " членове на политическото управление на България ". И отхвърля, че президентът Румен Радев е на заплата при Русия.
Друг аспект, в който Макаров отхвърля, че Русия пречи на България, е търговията. Той не е склонен, че Русия постанова по всякакъв начин бариери пред вноса на български артикули на съветска територия с аргумента " даже имаме тук комерсиално посланичество ".
Относно цялостния имидж на Русия и крайностите в отношението към съветската страна в България, посланикът е благополучен, употребявайки български израз: " Кучетата лаят, керванът си върви ". Той обаче признава, че Кремъл следи политическите заявления в България, които касаят Русия и прибавя: " Много добре разбираме, че постоянно има разлика сред политическите заявления и настроението на народа, тъй че и други неща се вземат поради ".
Макаров споделя и, че годишно 500 български младежи аплайват за гратис обучение в Русия, а квотата била 220 души.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР