Случайно или не, но руският посланик в България Анатолий Макаров

Случайно или не, но руският посланик в България Анатолий Макаров ...

В игра на демокрация руският посланик легитимира въпрос може ли Русия да избие соросоидите в България.

Случайно или не, но руският посланик в България Анатолий Макаров реши да публикува първа част от отговори на потребителски въпроси точно когато се разгоря българския скандал в сагата "Сергей Скрипал" – със собственика на "Емко" Емилиян Гебрев.
Инициативата да се задават въпроси на посланика във Facebook беше пусната през миналата седмица, с уточнението, че той ще отговаря на тези, на които прецени. И на първо място е отговорът на екзестенциалния въпрос – дали Русия обича България? Много, категоричен е Макаров. Но посланикът де факто признава, че има криза в отношенията между София и Москва, след като му се поставят въпроси за ситуацията с НАТО: „Не бих говорил за кризата в отношенията между Русия и България, по-скоро за нереализиран потенциал, който трябва да започнем да използваме”. И добавя: „Нито се каним да нападаме някого, нито сме пред разпад. Подведоха Ви фалшивите новини”.
Уникално или не, но руският посланик е избран да отговори на следния въпрос, зададен от човек на име Александър Костадинов: "Ако се съберем 100 000 русофила и с подписка поискаме от Владимир Владимирович да изпрати отряд "Алфа" да елиминира соросоидите в България, има ли шанс?" Отговорът гласи: "".
Попитан дали има постоянна тясна връзка с българското правителство и президент "както САЩ посланикът", Макаров отвръща, че поддържа добри работни контакти с "членове на политическото ръководство на България". И отрича, че президентът Румен Радев е на заплата при Русия.
Друг аспект, в който Макаров отрича, че Русия пречи на България, е търговията. Той не е съгласен, че Русия налага всячески бариери пред вноса на български стоки на руска територия с аргумента "дори имаме тук търговско представителство".
Относно цялостния имидж на Русия и крайностите в отношението към руската държава в България, посланикът е цветущ, използвайки български израз: "Кучетата лаят, керванът си върви". Той обаче признава, че Кремъл следи политическите декларации в България, които касаят Русия и добавя: "Много добре разбираме, че често има разлика между политическите декларации и настроението на народа, така че и други неща се вземат предвид".
Макаров казва и, че годишно 500 български младежи кандидатстват за безплатно образование в Русия, а квотата била 220 души.

Източник: actualno.com