Случаят за побоя на охранител пред дискотека „Дежа вю” е

...
Случаят за побоя на охранител пред дискотека „Дежа вю” е
Коментари Харесай

Битият гард на „Дежа вю” получи амнезия, вече не разпознава нападателите си

Случаят за побоя на охранител пред дискотека „ Дежа вю” е на път да зацикли съществено. Причината за това са променените показания на потърпевшия.

Гардът в началото описал доста добре нападателите пред проверяващите, в това число наблягайки на характерни елементи, заяви Флагман.бг.

На база неговите показания и видеозаписа на случая за общодържавно търсене бяха оповестени Илия Поптолев и Димитър Неделчев, които инцидентно или не изчезнаха тъкмо след въпросния екшън.

Към днешна дата двамата към този момент са открити, само че против тях не са повдигнати обвинявания по отношение на побоя, тъй като внезапно потърпевшият получил амнезия и твърдял, че не може изрично да ги разпознае. Битият даже имал усложнения да дефинира какъв брой тъкмо от батките са го удряли във въпросната мартенска заран.

Променените показания на гарда усложняват съществено работата на прокуратурата, като държавното обвиняване е насила да назначи специфична експертиза в НИКК. Специалистите в столицата би трябвало доста в детайли да проучват видеозаписа на екшъна и да изготвят фотопортретна идентификация на причинителите. Експертите ще би трябвало да дефинират точната роля в побоя на всеки един, като ще търсят сходства и по характерни белези, в това число татуировки.

Намесата на експерти от София е нужна и поради това, че тези в Бургас не могат по безапелационен метод да кажат, че разпознават облик на фрагментите. Тяхното мнение е само, че видеозаписът е достоверен и не е манипулиран.

По делото към този момент е подготвена съдебно-медицинската експертиза, съгласно която избитите зъби на потърпевшия са междинна, а не лека телесна щета, каквото обвиняване в началото беше повдигнато на Яни Димитров. За такова действие Наказателният кодекс планува от 3 до 10 години затвор. От прокуратурата обаче прецизираха за Флагман.бг, че към обвиняването могат да бъдат добавени още хулигански подбуди и нахлуване по отношение на длъжностно лице, защото тогава въпросният охранител е бил на работа.

Ключова роля ще имат показанията и на притежателя на „ Дежа вю” Кристиян Киров, който също станал директен очевидец на неприятната преживелица. Бизнесменът съобщи за Флагман.бг, че няма да се отхвърли от показанията си и акцентира, че към този момент е показал и разпознал с акуратност тримата нападатели. По негова информация даже имало признания от Яни Димитров. Киров обаче не беше наясно с неочакваната амнезия на неговия чиновник.

„ Платили са му за зъбите, какво мога да мисля? Аз не считам, че има нещо неправилно в сходно заплащане. По принцип те са хората, които би трябвало да възстановят вредите – имуществени или не. По закон той би трябвало да ги съди и да чака 5 години, с цел да си вземе парите. Това, че те са му дали някакви пари единствено потвърждава, че се усещат отговорни. Моята информация е, че това нещо ще бъде официализирано, както аз държах още през цялото време – да се направи извънсъдебно съглашение. Ако той е взел някакви пари, това би трябвало да участва в делото. Това и за тях е плюс, по този начин би трябвало да ги посъветва техният юрист, защото това е смекчаващо виновността обстоятелство”, сподели някогашният служител на реда.

Към момента обаче по делото няма информация за извънсъдебно съглашение. Поптолев и Неделчев надали биха признали за нещо сходно, защото те са без безусловно никакви обвинявания за екшъна.

Ето и формалния отговор на прокуратурата по случая:

"Към момента посочените две лица не са привлечени към наказателна отговорност. Неделчев и Поптолев не са разпознати от потърпевшото лице като негови нападатели. Предстои да се извърши различаване по характерен белег - татуировка на един от участниците, както и съгласно резултатите от техническата експертиза, която следва да изготвят движимости лица от НИКК - София. Приобщеният по делото видеозапис е достоверен. Резултатите от биологичната експертиза са подготвени, само че заради еднаквост на кръвната rрупа на причинителя и потърпевшия е подхванато назначение на ДНК експертиза. Относно резултатите от комплексната съдебно-медицинска експертиза - налице са увреждания с характерностите на междинна телесна щета. "

Припомняме, че в началото за екшъна бяха задържани Яни Димитров, Жельо Тотев и Георги Стойков, както и познатия от разрушената ММА наркобанда Илко Паскалев. Всички като се изключи Димитров обаче са освободени без обвинявания след приключване на 24-часовата мярка за задържане. Единствено татуираният бургазлия бе измамен под отговорност, само че за лека телесна щета. Той излезе на независимост против 1000 лева гаранция, още преди приключването на 72-та часа, с които прокуратурата удължи неговия арест.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР