Случаят със заловения у нас британски гражданин, издирван от Интерпол

...
Случаят със заловения у нас британски гражданин, издирван от Интерпол
Коментари Харесай

ГЕРБ: Депутат е имал контакт с терорист. Това е провал в сигурността

Случаят със хванатия у нас английски жител, търсен от Интерпол и комуникирал с депутатката на Демократична България Албена Симеонова, подпали парламентарните битки още сутринта. Георг Георгиев изчете декларация по този мотив.

„ Държавата е обект на пробив на сигурността – грабежи, домови обири, взрив на битовата престъпност, разрушени коли, убийства, произшествия. Случващото се по пътищата към този момент взима застрашителни размери “, съобщи той и добави, че улиците са цялостни с мигранти.

Пикът обаче е вчерашното задържане на търсения от Интерпол, уточни той. „ В допир с този човек повече от месец, месец, в който се чудим къде са били българските служби и Министерство на вътрешните работи, достъп е имал наш сътрудник депутат. Ние сме обезпокоени за здравето и живота на тази колежка, която е била заблудена от миловидния му външен тип и в медиите го назовава „ безусловно естествен човек “, съобщи Георгиев.

Той е обезпокоен, тъй като това се случва с партия, в която има някогашни представители на службите, „ хора, които работят с тежко секретна разследваща информация, до степен да знаят по кое време са се срещали водачи, кой е подслушван и кой – не, хора които са били в службите и в предишното като господин Атанасов, които не са предизвестили своята сътрудник “.

Георгиев съобщи, че това е доста бездънен неуспех в сигурността на „ най-чистата и положителната, въпреки и най-малката, партия в този парламент “. „ Партия, в която знаем, че нейните редици са ваксинирани от това в тях да се инфилтрират незаконни фактори. Всички сме смъртни и застрашени да бъдем въвлечени в нещо не толкоз красиво, което не подхожда на красивия образ на нашата безгрешна партия “, иронизира той.

И добави – „ в случай че в такава партия могат да влязат сходни детайли, не знам какво може да случи в партия, за която знаем, че има хора, които сътрудничат с жители на Руската федерация “. „ Ако в „ Демократична България “ може да има такива хора, какво остава за Политическа партия. С тази декларация желаеме да дадем алтернатива на сътрудниците да обяснят какво се е случило “, сподели той.

Съпартиецът му Маноил Манев изясни, че ГЕРБ желаят чуване по проблема на вътрешния министър и на шефа на ДАНС на закрито съвещание.

„ Когато на един терорист му оказва помощ да се устрои народен представител, това е вербовка на сътрудник за въздействие. Смешно ви е и по тази причина сме на този хал, господин Рашков. В друга страна, в случай че влезеш, до момента в който те търсят с алена бюлетина, „ ще светнеш “ и в случай че няма народен представител, който да те записва, или да ти пусне тока, няма по какъв начин да стане “, ядоса се депутатът.

Атанас Атанасов от Демократична България разгласи, че ще поддържат настояването за чуване, с цел да се изяснят нещата. Правят се тълкования да бъде унижаван почетен човек като Симеонова, счита той.

„ Никога не съм целувал ръката на господин Борисов и няма, до момента в който съм жив “, обърна се той към Георг Георгиев и посочи, че не е назначаван от наказателен режим, а станал началник на Регионална дирекция на вътрешните работи Разград с помощта на първото демократично държавно управление. „ Не съм ви комфортен и подобен ще остана, до момента в който съм жив “, закани се той.

„ Съжалявам, че бъркате чисто човешката доброта със заяждане. Няма да разясня кой чии шлифери е носил, чии чанти е носил, вие си знаете кариерата или това, което наричате кариера. В този проблем подходихме със угриженост, дано г-ж Албена Симеонова да изясни, в случай че желае Христо Иванов да изясни, в случай че желаете вие… Ако вие не сте угрижен за живота и здравето на ваш сътрудник, ние сме. Г-жа Симеонова да разбере от отбрана и НСО ли се нуждае, или от разпит в спецслужба. Като директно зает с Възродителния развой, може да сте изгубили човешкото чувство за грижа за близък, за човек, който да се грижи за своите жители, а не да притиска “, отвърна обаче Георг Георгиев. И видя свадлив звук от Атанасов, както „ комунистически прокурор желае да ползва, с цел да уязви своите съперници “

Маноил Манев пък настоя, че тайните служби би трябвало да работят, с цел да стопират терористите, които търсят въздействие. „ Щом има оръжие и муниции и кореспондира с народен представител, задачите му са изпълнени “, обезпокоен е той.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР