Случаят със смъртта на шефа на КАТ в Казанлък се

...
Случаят със смъртта на шефа на КАТ в Казанлък се
Коментари Харесай

Случаят със смъртта на шефа на КАТ Казанлък се заплита

Случаят със гибелта на шефа на КАТ в Казанлък се заплита. След като стана ясно, че в местността, където бе намерено тялото му, са открити пари, друго оръжие и бележник, прокуратурата стартира да проверява за корупционни практики в най-голямото районно ръководство в България. Това заяви пред Нова прокурор Таня Димитрова от Казанлък.

Началникът на " Пътна полиция " в града Тодор Николов бе открит в петък мъртъв в автомобила си покрай отводнителен канал, излизащ от язовир " Копринка ". Мястото се намира на към 6-7 км от село Бузовград, където живеел умрелият.

" На сегашния стадий на следствието главната версия е за настъпило самоубийство. Тъй като при осъществения оглед на местопроизшествието бе открит персоналният автомобил на Тодор Николов. А той самият беше заключен вътре в купето, където с една входно-изходна рана, със служебното оръжие, което държеше в ръката си, е направил това деяние. За това водещата версия е точно самоубийство ", уточни прокурор Димитрова

" В утайник покрай канала, на към 30-40 метра от автомобила, бе открита парична сума, разпределена в четири дребни пачки. Тепърва ще бъде открит номиналът на банкнотите и точната сума ", посочи прокурорът. Бе открито и малко количество муниции. Бележник-тефтерче, изхвърлено покрай сумата. И револвер в кожен кобур ".

Според прокурор Димитрова, " съществуването на такива движимости по тип е някаква индикация за възможни корупционни практики, свързани с пътна полиция и с началника Тодор Николов. Тези хипотези занапред ще се събират доказателства по тях и ще се открива вероятно какво тъкмо се е случило ". Районният прокурор акцентира, че към сегашния стадий " няма доказателства за това ".

" Тепърва предстоят доста дейни дейности. Разпитване на необятен кръг от очевидци. И събиране и на други доказателства, с цел да можем да установим точни обстоятелства ", разясни прокурор Таня Димитрова и добави, че " в хода на следствието е допустимо да бъде изменено закононарушението. Да бъдат събрани и други доказателства и вероятно да се разкрият и други данни ".
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР