Случаят с началника на отделението по Офталмология в ИСУЛ беше

...
Случаят с началника на отделението по Офталмология в ИСУЛ беше
Коментари Харесай

Скандал! Шефът на ИСУЛ дава съвети по журналистика, вместо да накаже провинил се лекар ВИДЕО

Случаят с началника на отделението по Офталмология в ИСУЛ беше един от най-скандалните, снимани от NOVA от екипа на Васил Иванов през миналата 2019 година Операции за унищожаване на перде на над 800 пациенти се оказа, че протичат с едно и също затруднение.

Впоследствие инспекция на Здравната каса откри, че това е подозрително, а ГДБОП проверява доцент Борислав Кючуков.

Известен очен лекар прибрал над 300 000 лева от менте интервенции на перде

Докторът не е отхвърлен от работа, само че губи позицията си като народен съветник по очни заболявания. А НЗОК санкции лечебното заведение с 300 000 лв. поради потвърденото източване на парите от здравните ни осигуровки.

Проф. доктор Бойко Коруков не наказа виновника Кючуков за санкцията, която държавната болница ще заплати. Дори не го порица, а тъкмо противоположното – шефът на ИСУЛ изпрати писмо до Лекарския съюз, Съвет за електронни медии и управлението на NOVA, в което изясни по какъв начин се прави проверяваща публицистика.

В това писмо шефът Коруков назидателно учи, че било неприемливо доцент Кючуков да бъде обругаван и гонен по коридорите на лечебно заведение и че единствено съдът можел да реши дали той е отговорен, а не журналистическите следствия. В умозаключение шефът Коруков поучава, че журналистическото ни следствие изисква дълбочина.

При опит за контакт с шефа Коруков с молба за изявление и диалог, в който да даде начални уроци по проверяваща публицистика, е направена връзка единствено с пиарката на болничното заведение - доктор Фани Цуракова. Тя сподели, че ще види по кое време той може да я приема и по кое време ще уговори той да гостува на NOVA.

По-късно тя изпрати SMS, в който изясни, че шефът на ИСУЛ проф. Бойко Коруков отхвърля да взе участие в предаването.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР