Случаят с арестувания брат на депутат от БСП отново скара

...
Случаят с арестувания брат на депутат от БСП отново скара
Коментари Харесай

Случаят с арестувания брат на депутат от БСП отново скара управляващи и опозиция

Случаят с задържания брат на народен представител от Българска социалистическа партия още веднъж скара ръководещи и съпротива
Случаят с задържания брат на народен представител от Българска социалистическа партия Георги Стоилов още веднъж скара ръководещи и съпротива в Народното събрание, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Причина за това стана настояването от парламентарната група на ГЕРБ в пленарна зала да дойдат основният прокурор Сотир Цацаров и министърът на вътрешните работи в оставка Валентин Радев, с цел да дадат информация по отношение на случая, което бе подложено на гласоподаване и признато. В общественото пространство се появи информация, че незабавно след смяната на мярката за отклоняване на арестувания, той е напуснал страната.

„ В този парламент всички твърдим пред медии, жители и гласоподаватели, че сме виновни политици и виновни техни чиновници, когато в страната се носят клюки за това, че хора с повдигнати обвинявания са напуснали страната незаконно", аргументира се националният представител от ГЕРБ Маноил Манев.

От Българска социалистическа партия реагираха с контра предложение. Те желаеха в Народното събрание да пристигна министърът на превоза в оставка Ивайло Московски, с цел да изясни оповестения случай от Летище „ София ”, при който пасажери от Ливан са влезнали в страната без инспекция на багажа. Предложението обаче не събра нужният брой гласове и бе отхвърлено.

От левицата направиха и друго предложение. В Народното събрание да се яви ръководителят на Комисия за противопоставяне на корупцията и за лишаване на нелегално добитото имущество (КПКОНПИ) Пламен Георгиев, който да изясни за обсъжданата преди месеци в общественото пространство информация, че министър председателят Борисов е закупил къща в Барселона.

Това гледище на Българска социалистическа партия увеличи напрежението и стана причина думата да вземе ръководителят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов. „ Братът на вашия народен представител е упрекнат за рекет, изнудване, побоища и проведена незаконна група. В момента следва гледането на неговата мярка пред Апелативния профилиран съд, единствено че той е напуснал страната, от това, което имаме като информация, с голяма сума пари за Чехия. Вие не желаете ли да чуете истината за това, което вие представлявате и по тази причина, че би трябвало да носите политическа отговорност. Вие желаете да се скриете зад някакви изявления в жълти вестници", обърна се Цветанов към Българска социалистическа партия. „ Ние започваме да си мислим дали това не е прикриване от вашия народен представител, който е съдействал това да се случи", добави той.

Отговорът на Българска социалистическа партия не закъсня. „ Цветан Цветанов да каже какъв брой са делата по негова виновност, по които България е наказана да заплаща и какъв брой пъти полицията е влизала в къщите на почтени хора", настоя Антон Кутев. Той упрекна Цветанов, че раздава присъди от трибуната на Народното събрание. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР