Случаят с апартаментите на управляващите далеч надхвърля обхвата на една

...
Случаят с апартаментите на управляващите далеч надхвърля обхвата на една
Коментари Харесай

Радев: Скандалите с апартаментите подкопават доверието в политическата класа

Случаят с жилищата на ръководещите надалеч надвишава обсега на една имотна договорка, тъй като директно рефлектира върху доверието в политическата класа и държавността. Това сподели в Кюстендил президентът Румен Радев, съобщи „ Фокус “.
„ Спомняте си, че единствено преди два месеца на своя годишен доклад приканих Комисията за битка с корупцията и лишаване на нелегално добито имущество и другите органи да навлязат и в с тарателно отбягвания периметър на властта .
И доста ясно споделих, че в случай че това не се случи, то търсенето на правдивост и отмъщение може да излезе рамките и механизмите на закона “, сподели още президентът Радев.
Според него това е по този начин, тъй като няма по какъв начин антикорупционната комисия, която е назначена и следена от Цветан Цветанов, да проверява точно него по „ беззъбия “ закон, натрапен от самият Цветанов .
„ Ако това не се случи в действителност, можем да имаме сериозен проблем. Затова съгласно мен следващо обезпечено оневиняване на Цветанов ще се размине с моралната присъда на обществото. Това е огромният проблем, който ни чака “, добави президентът Румен Радев.
Президентът Румен Радев беше посрещнат от кмета на Община Кюстендил Петър Паунов. Той е формален посетител на празника „ Кюстендилска пролет”.
Радев внесе изясненост и към основаният от него стратегически съвет, като посочи, че не става въпрос за партия или държавно управление в сянка.
„ Създаденият Стратегически съвет не е нито партия, нито служебно държавно управление в сянка. Ролята и функционалностите на този съвет са ясно разказани в указа, с който съм го назначил. А това е търсене на идейна опция на статуквото, търсене на стратегически решения за бъдещето на България “, съобщи президентът.
По отношение новият състав на Централната изборна комисия (ЦИК) той съобщи, че е поканил на среща на следващия ден управлението ѝ , с цел да обсъдят тяхната подготвеност и всички нужни ограничения, тъй че да имаме един спокойни, почтени и транспарантни избори.
„ Имат доста работа за извършване. Надявам се, че досегашната работа на ЦИК е една добра основа в това направление “, добави президентът Румен Радев.
Президентът изрази вяра, че Народното събрание да излезе с умно и заслужено решение по проблема с вероизповеданията . Той разяснява, че доста по-важно е народни представители, ръководещи, политици и изключително ръководителите на вероизповеданията в България никога да не с пекулират с етническия мир .
„ Те би трябвало да работят дружно за единението на българският народ , а не за неговото разделяне “, акцентира президентът Румен Радев.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР