Случаят с 8-годишното момченце, станало жертва на сексуално посегателство и

...
Случаят с 8-годишното момченце, станало жертва на сексуално посегателство и
Коментари Харесай

Харалан Александров с парещ коментар за случая с 8-годишното дете, насилвано сексуално от съученици

Случаят с 8-годишното момченце, станало жертва на полово посягане и снимано на видео, приказва за неуспех на обществото.

Това сподели в утринния блок на БТВ общественият антрополог Харалан Александров. По думите му опитите на страната да окаже надзор при сходни проблеми срещат отпор от обществото и даде образец със Стратегията за детето. „ Появиха се отнякъде едни обезумели, мощно разтревожени и манипулирани родители, които споделиха: „ Не! Спирате, ще ни вземете децата и ще ги дадете на норвежците. “ и още куп безумия. Това целенасочена борба на патриархалната просвета за владеене върху детето, всичко друго може да бъде жертвано “, разяснява специалистът.

8-годишно дете е насилвано полово и снимано от свои съученици

Насиленото дете живее в столичния квартал „ Христо Ботев “, дружно с майка си, баба си и по-малкият си брат. Семейството е извънредно оскъдно. Социалните служби към този момент са се заели със случая. Момченцето не е посещавало учебно заведение от 7 януари. Александров съобщи, че поради напрежението в обществото всеобщо обществените служащи не смеят да си правят отговорностите, с цел да не бъдат упрекнати, че извеждат принудително деца от фамилиите им. Той добави, че в обществото има двоен стандарт, когато е осъществено принуждение при деца от разнообразни обществени групи.

„ Децата, които са жертва на сходен вид принуждение от родители или познати получават тежки контузии – ментални и морални увреждания. Необходима е извънредно дълга терапия, с цел да се съвземат. Затова предварителната защита е извънредно значима. Това е неуспех на цялостната просвета, която аз назовавам просвета на агонизиращ патриархат “, добави Александров.

Харалан Александров: В Галиче няма общественост, а гето

Антропологът съобщи, че колкото е по-бедна една общественост, толкоз по-затворена е тя. Той изясни, че не е задоволително децата от бедните общности да посещават учебно заведение, с цел да се социализират. „ При състояние, че то живее в пъкъл – това няма да докара до положително развиване. Необходимо е да има различен вид интервенции, които да бъдат съобразени с съответния случай “, уточни специалистът.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР