Случаят от село Малорад вече се разследва от прокуратурата, съобщиха

...
Случаят от село Малорад вече се разследва от прокуратурата, съобщиха
Коментари Харесай

Председателка на комисия от ППДБ подправя бюлетини, прокуратурата я разследва

Случаят от село Малорад към този момент се проверява от прокуратурата, оповестиха от ОИК Борован. Комисията се е срещнала още в деня на изборите със абсурден запис от пета секция в Малорад в община Борован и е взела решение, сподели ръководителя само че ОИК Димитър Попов.

В скандалния запис се вижда по какъв начин ръководителят на комисията от ПП-ДБ Моника Йорданова, мислейки си че са изключили видеонаблюдението, подправя бюлетини в полза на избрани претенденти.

В скандалното видео се чува по какъв начин и Борован и Малорад имат потребност от кметове, които са " наши ора ”. Споменатият Мартин е претендентът за кмет на Българска социалистическа партия Мартин Диловски, а цитираното име Борко е Борислав Младенов е от Малорад и към този момент е част от новия общински съвет от локалната коалиция с №68. Не е ясно, кой тъкмо е Бачи Цено, защото в листата има двама такива. Единият е притежател на магазин в центъра на Малорад, а за другия няма информация.

Тъй като осъщественото в секцията в Малорад е нарушаване на Изборния кодекс, а ОИК в Борован не е способен да взема решение сходен проблем, за случая незабавно е била известено дежурната прокурорка от Бяла Слатина Юлия Вельовска. След нейно предписание полицията в Борован незабавно е почнало следствие. Ако в следствието се откри, че е осъществено закононарушение, изборите в тази секция ще бъдат касирани, споделиха от прокуратурата.
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР