Случаят от село Малорад вече се разследва от прокуратурата, съобщиха

...
Случаят от село Малорад вече се разследва от прокуратурата, съобщиха
Коментари Харесай

Председателка на комисия от ПП-ДБ подправя бюлетини, прокуратурата я разследва

Случаят от село Малорад към този момент се проверява от прокуратурата, оповестиха от ОИК Борован. Комисията се е срещнала още в деня на изборите със абсурден запис от пета секция в Малорад в община Борован и е взела решение, сподели ръководителя само че ОИК Димитър Попов.

В скандалния запис се вижда по какъв начин ръководителят на комисията от ПП-ДБ Моника Йорданова, мислейки си че са изключили видеонаблюдението, подправя бюлетини в полза на избрани претенденти.

В скандалното видео се чува по какъв начин и Борован и Малорад имат потребност от кметове, които са “наши ора ”. Споменатият Мартин е претендентът за кмет на Българска социалистическа партия Мартин Диловски, а цитираното име Борко е Борислав Младенов е от Малорад и към този момент е част от новия общински съвет от локалната коалиция с №68. Не е ясно, кой тъкмо е Бачи Цено, защото в листата има двама такива. Единият е притежател на магазин в центъра на Малорад, а за другия няма информация.

Тъй като осъщественото в секцията в Малорад е нарушаване на Изборния кодекс, а ОИК в Борован не е способен да взема решение сходен проблем, за случая незабавно е била известено дежурната прокурорка от Бяла Слатина Юлия Вельовска. След нейно предписание полицията в Борован незабавно е почнало следствие. Ако в следствието се откри, че е осъществено закононарушение, изборите в тази секция ще бъдат касирани, споделиха от прокуратурата.

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР